Ungdomar sitter vid ett träbord utomhus och spelar kort på ett sommarläger. I bakgrunden syns en sjö och andra deltagare som njuter av solen och badar.

Unga

Vi har verksamhet för unga i olika åldrar, från fritidsaktiviteter till stöd och rådgivning. Här hittar du bland annat information om ungdomsgrupper, läger och mental hälsa.

Verksamhet för unga

Två flickor i tonåren dansar i en gymnastiksal

Fritidsverksamhet för unga

Vi erbjuder olika typer av fritidsverksamhet beroende på i vilken region du bor.

Målade stenar i förgrunden. I bakgrunden syns en röd stuga av modell fiskestuga. Skärgårdsmiljö.

Stugan Talatta

Folkhälsan förvaltar en stuga på Lilla Lökskär (Talatta) utanför Mariehamn och har fyra små roddbåtar som kan användas för grupper.

Surfstöd

Folkhälsan på Åland ger individuellt stöd till personer i alla åldrar i användandet av digitala verktyg såsom telefoner, surfplattor och datorer. Stödet ges avgiftsfritt och av våra frivilliga stödpersoner. Vi erbjuder drop-in tillfällen på bibliotek samt enskilt bokade möten.

Ett barn med ljust hår blåser på en maskros i en grönskande skogsmiljö. Solen lyser genom träden och skapar en somrig och harmonisk atmosfär

Drogförebyggande arbete

Folkhälsan på Ålands samordningsprojekt för ANDTS-arbete arbetar förebyggande och samordnande i frågor kring alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS).

En hand håller i en smartphone med kalkylatorn öppen på skärmen, och i bakgrunden syns en skrivbordsunderlägg och dokument.

Ekonomirådgivning i Mariehamn

Folkhälsan på Åland driver ekonomisk rådgivning i Folkhälsans hus i Mariehamn. Vi kan hjälpa dig om du känner att du vill ha bättre kontroll över din ekonomi eller om du behöver hjälp med redan existerande ekonomiska problem. Rådgivningen är kostnadsfri och vi har tystnadsplikt.

En grupp simlärare och lekledare står uppställda vid en sjö, redo att leda aktiviteter

Bli simlärare, lekledare, babysiminstruktör eller vattengymnastikledare

Att vara simlärare, lekledare, babysiminstruktör och vattengymnastikledare hos Folkhälsan innebär att sprida glädje och trygghet genom vattenaktiviteter. Du arbetar med allt från att lära ut grundläggande simkunskaper till att skapa lekfulla och meningsfulla stunder för barn och vuxna, alltid med fokus på välmående och gemenskap.

Föreningsaktiv

Man kan vara föreningsaktiv genom att bli invald i föreningens styrelse på ett föreningsmöte, eller ha en roll utanför styrelsen (t.ex. märkesansvarig eller simombud). Du arbetar via din lokala Folkhälsanförening för lokalt hälsofrämjande genom att ordna hälsofrämjande verksamhet.