Material och resurser för dig inom småbarnspedagogik och förskola

Här hittar du material och resurser för dig som arbetar med barn i daghem och förskola. Vi erbjuder stöd inom språkutveckling, rörelse, utomhuspedagogik och socialt välbefinnande. Materialet kan också vara till nytta för föräldrar som vill lära sig mer om dessa områden.
Barn i förskolan deltar i en musikstund med trummor, rörelse och lek. En pedagog leder aktiviteten och barnen är engagerade och glada.

Antimobbning i daghem, skolor och idrottsföreningar

En trygg och trivsam miljö i daghem, skolor och inom idrott påverkar barn och ungas välmående och deras inlärningsförmåga. Att skapa trygga miljöer kräver ett långsiktigt och konsekvent arbete där alla både barn, unga, pedagoger, tränare och föräldrar känner sig delaktiga och förbinder sig till att jobba för att främja trygga och respektfulla relationer.

Kommunikationsstöd, visuellt stöd och stöd för kognition

Vi arbetar med visuellt stöd och tekniska lösningar för att underlätta vardagen och öka delaktigheten för barn, unga och äldre.

FHille ger stunder för lek och lärande

FHille-materialet riktar sig till 4-7-åriga barn. Det erbjuder barnen glädjefulla stunder för gemensam lek och samvaro med sina föräldrar eller med yrkesverksamma och andra barn.

Hoppa på - alla får och alla kan!

Hoppa på är ett koncept som inspirerar barn under skolåldern till rörelseglädje. Hoppa på betonar rörelseglädje och vill skapa en positiv relation till fysisk aktivitet i tidig ålder.

Sexuell hälsa

Många vuxna tycker att det känns svårt att diskutera sexualitet med barn. Vad ska man säga och när? Vad göra om barnet tar sig på snoppen eller om de stött på porr?

Hjärnkunskap, hälsofrämjande och självreglering hänger ihop

Självreglering är en viktig byggsten och en förutsättning för god hälsa och välbefinnande.

Lek med språket

Här hittar du ett mångsidigt material för olika språkligt inspirerande lekar och aktiviteter med barn i alla åldrar. Materialet går också att använda och anpassa till vuxna och äldre.

Utomhuspedagogik

Utemiljöer kan användas på ett mångsidigt sätt som lärmiljö inom olika ämnen och färdigheter. Här hittar du material och tips på övningar som lämpar sig för olika stadier från småbarnspedagogiken till andra stadiet.