Dagverksamheten Pointen har kört igång - Folkhälsan
13 augusti 2020

Dagverksamheten Pointen har kört igång

Folkhälsans nya dagverksamhet Pointen har inlett sin verksamhet i Brunakärr i Helsingfors. På Pointen får unga vuxna med stora funktionsvariationer ta del av en meningsfull och strukturerad vardag med pedagogiskt upplagd verksamhet.

Läs mer om Pointen här

Pointen är skräddarsydd för de ungdomar som har allra störst behov, exempelvis personer med grav autism. Gruppen är liten och personaltätheten hög. I personalen ingår också en pedagogisk handledare, som hjälper till med att bygga ett dagligt innehåll som har en mening. Verksamheten stöder deltagarnas självständighet och gör deras vardag meningsfull och mer begriplig.

– Vi betonar självbestämmanderätten och bygger upp verksamheten tillsammans med den unga och familjen. Dagsprogrammet blir individfokuserat, berättar Pointens enhetschef Olivia Hellroos.

Pointen förfogar över stora utrymmen, vilket ger möjlighet till många slags verksamheter och innebär att den unga alltid kan dra sig tillbaka till ett lugnt rum tillsammans med sin vårdare om det blir för mycket.

– Nu, när vädret har varit så vackert, är vi mycket utomhus. Sinnerummet används för lugn och avslappning.

Verksamheten på Pointen har nu inletts, och kommer att utökas och utvecklas enligt deltagarnas, de anhörigas och kommunernas behov och önskemål.

– Jag är så glad att få starta upp Pointen tillsammans med teamet. Det finns ett stort behov av den här typen av verksamhet, och nu kommer vi äntligen igång.    

Känner du någon som kunde trivas på Pointen?

Kontakta gärna Olivia Hellroos, 044 788 6297 eller olivia.hellroos@folkhalsan.fi, för mera information. Plats beviljas via kommunen.