Somriga visor på gruppboendet i Korsholm - Folkhälsan

14 juli 2020

Somriga visor på gruppboendet i Korsholm

Träden vajar sakta och blommorna grönskar på bakgården när Kalle Teir och Camilla Nordlund inleder sin utomhuskonsert för publiken på Folkhälsanhuset i Korsholm.

Läs mer om att bo på Folkhälsan

– Kalle och jag har varit ut på en liten turné här hos Folkhälsan i Österbotten. Vi har besökt Kronoby, Karleby, Vasa och Närpes, inleder Camilla Nordlund.

– Nu ska vi sjunga och spela några somriga visor för er som ni säkert känner igen. Om ni kan orden är det bara att stämma in!

Vädret i Österbotten har varit ostadigt i några dagar, men när Kalle Teir och Camilla Nordlund besöker Folkhälsanhuset i Korsholm är det uppehåll och solen visar sig mellan molnen. Stolarna står uppradade med trygga avstånd från varandra på terrassen, och också uppe på balkongen sitter några och njuter av dagens konsert.

 

Publiken får ta del av välbekanta visor. När duon spelar “Vem kan segla” och “Visa vid vindens ängar” stämmer en stor del av publiken in i allsång. Fötterna klappar flitigt takten mot marken.

När Camilla och Kalle avslutar sin konsert får de rungande applåder.

 


– Dagens konsert var en fin upplevelse för oss alla, säger Isabelle Härtull, sommarvikarie på gruppboendet.

– Jag såg många tårar i publiken. Jag är så imponerad över att de minns sångtexter så här bra. De kunde ju nästan alla ord! Det är givande att det går att ordna program utomhus efter den här långa våren. 


Här kan du läsa mer om att bo på Folkhälsan.