Lucia får gif-animationer och profilmotiv - Folkhälsan
23 november 2020

Lucia får gif-animationer och profilmotiv

Vem vill inte klä sig i en virtuell luciakrona? Nu finns det äntligen gif-animationer med luciatema: små digitala rörliga klistermärken som kan användas i Instagram-händelser och i Instagram-chatten.

Folkhälsan har skapat fem nya gif-animationer med luciatema. Bland gif:arna hittar du bland annat årets luciamärke, luciakronan och skärpet och Folkhälsans logo med bultande hjärta. Du hittar dem bland annat med med sökorden lucia, #finlandslucia eller Folkhälsan om du söker i gif-galleriet på Instagram. Välj först en bild som du själv tagit som du vill skapa en händelse av, sök sedan fram gif:en med sökord och klistra fast den på bilden. 

Gif-animationer är ett kul sätt att skapa interaktion, och nu kan du med hjälp av dem också sprida budskap om Finlands Lucia och om luciainsamlingen. Varför inte skicka ett roligt meddelande med en av Folkhälsans rörliga gif:ar till en vän – speciellt nu då de digitala sätten att fira framhävs och vi vill kunna vara tillsammans också på distans?

Delta i luciainsamlingen och visa ditt stöd på Facebook

I år är det extra lätt att berätta om luciainsamlingen eller om att du deltagit i den genom att lägga luciainsamlingens profilmotiv till din Facebook-profilbild.

Profilmotivet består av en bild som du kan lägga över din egen profilbild på Facebook, för att visa stöd för någonting du själv tycker är viktigt, kul eller för något du tror på. Det är lätt att lägga till ett profilmotiv. Du lägger till ett profilmotiv genom att klicka på din profilbild, välja ”lägg till ett motiv” och skriva in sökordet, som i det här fallet kommer att vara ”Folkhälsan”, ”Lucia” och ”Finlands lucia”. Efter det här väljer du vilket av profilmotiven du vill ha på din profilbild, antingen för en viss tid eller framöver.

Genom att rösta på Finlands Lucia deltar du i insamlingen som bidrar till kamratstöd och avlastning för familjer. Du kan också delta i insamlingen utan att rösta på en kandidat, genom att överföra pengar till ett Luciakonto eller via MobilePay till numret 61638.

Läs mera om Finlands Lucia och luciainsamlingen på www.lucia.fi. Insamlingstillstånd har beviljats av Polisstyrelsen. Tillståndets nummer är RA/2018/8.