Nya utrymmen för rehabiliteringen i Korsholm - Folkhälsan

20 april 2021

Nya utrymmen för rehabiliteringen i Korsholm

Folkhälsans rehabilitering växte ur sina utrymmen i Smedsby. Nu finns en mottagning också på Marknadsvägen i Korsholm.

Läs mer om Folkhälsans rehabilitering

En ny arbetsdag har börjat för konditionsskötare Nina Dahl och ergoterapeut Sofia Lönnvik i Korsholm. Ett stenkast från Folkhälsanhuset har en ny filial nyligen öppnat. Här jobbar en del av rehabiliteringsteamet, främst ergoterapeuter.

– Vi påbörjade flytten vid årsskiftet, så nu har vi så småningom bott in oss här på den nya adressen, berättar Nina Dahl.

– Största delen av veckan jobbar jag fortfarande på Niklasvägen, men när jag drar mina grupper i anpassad yoga så gör jag det här på nya stället.


Ett stenkast ifrån resten


Sofia Lönnvik berättar att verksamheten växte ur utrymmet på Niklasvägen.

– Vi ryms inte längre alla på samma ställe, så nu har vi delat på oss lite. Tack och lov ligger det nya stället väldigt nära, det är ju bara ett par hundra meter, så det är ingen större skillnad i avstånd för våra klienter.

– Här har vi också större och ljusare utrymmen. Nu ryms vi bättre!

 

 

Lokalen som Folkhälsan nu huserar i är det gamla bankhuset. Det gamla bankvalvet fungerar i dag som förråd.

– Den här sidan är också lite lugnare. Det är mer ändamålsenligt för till exempel voice massage, som vi ger här. Det görs bäst i en lugn och tyst miljö, berättar Dahl.

– Vi har fått vara kreativa och göra det bästa av situationen. Men det är vi ju bra på! Att göra om en gammal bank till en rehabilitering är inte det lättaste, men jag tycker att vi har löst det bra. Våra besökare har varit mycket nöjda och alla har hittat hit utan problem, säger Lönnvik.

I lokalen finns också ett terapikök för ergoterpeuterna och en liten gymnastiksal där små grupper kan träna.

 

Här kan du läsa mer om Folkhälsans rehabilitering.