Må bra under graviditeten

Mammakraft

Under graviditeten finns det mycket du kan göra för att du och din baby ska må bra. Hur du rör på dig, vad du äter, hur du återhämtar dig och hurdana relationer du har är betydelsefulla för din hälsa och ditt välbefinnande. Mammakraft-helheten är en sammanställning av faktabaserad kunskap om hur du kan må bra under graviditeten.

Mammakraft är indelad i sex delar med varsitt bärande tema. Under varje sida hittar du mer information om temat i form av en video, ett ljudspår för avslappning, en podd om sexualitet och dessutom tre faktablad med övningar och reflektionsfrågor. Faktabladen kan du ladda ner eller skriva ut och de är indelade i tre kategorier: fysisk aktivitet, kost och föräldraskap. Dessutom hittar du alla 18 faktablad i ett dokument samt en sammanställning över faktabladens tema och rubriker längst ner på denna sida under fliken material.

Tanken är att du kan använda Mammakraft under hela graviditeten och rekommendationen är att du börjar med tema nummer ett och fortsätter sedan med följande i tur och ordning. Mammakraft lämpar sig även för dig som har en nyfödd baby. Mammakraftmaterialet kan användas ensam eller tillsammans med andra. I grupp är träning roligare och du har möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter. Om du jobbar med gravida går det utmärkt att använda det här materialet som stöd i din verksamhet. Kanske just du startar en Mammakraftgrupp?

Frågor och svar

För dig som väntar barn, för dig som vill stöda någon som väntar barn och för dig som vill leda verksamhet för gravida.

Material

Här kan du ladda ner Mammakraft-broschyren som innehåller information om fysisk aktivitet, kost och föräldraskap under graviditeten.

Mammakraft-broschyren (pdf)

Kontakt

  • Malin von Koskull

   verksamhetsledare, Nyland

  • tfn:
   044 788 1011

  • Kontakta
  • Petra Turja

   Sakkunnig och teamansvarig, Hälsofrämjande familjearbete

  • tfn:
   044 788 3747

  • Kontakta