Anna Hellerstedtistä Folkhälsanin uusi toimitusjohtaja - Folkhälsan
21 toukokuuta 2024

Anna Hellerstedtistä Folkhälsanin uusi toimitusjohtaja

Valinnan tehneen Samfundet Folkhälsanin hallituksen mukaan tuleva toimitusjohtaja Anna Hellerstedt ”osaa katsoa toimintaa uusin silmin.”

Anna Hellerstedt on ruotsalainen yritysjohtaja ja insinööri, joka on asunut ja työskennellyt Suomessa vuodesta 2006. Hellerstedt on viimeisten kuuden vuoden aikana toiminut Hufvudstadsbladet Ab:n toimitusjohtajana, jossa hän on menestyksekkäästi johtanut ja uudistanut yhtiön toimintaa. Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa konsulttina MicKinsey & Co:lla, kauppasihteerina Business Swedenillä ja eläinlääkäripalveluiden johtajana lemmikkieläintarvikeyhtiö Musti Groupissa.

Samfundet Folkhälsanin hallitus on etsinyt toimitusjohtajaa, jolla on vahvaa kokemusta organisaatioiden johtamisesta ja liiketoiminnan ytimen löytämisestä. Toimitusjohtajan tehtävä herätti suurta kiinnostusta ja hakijoiden joukossa oli monta vahvaa ehdokasta.

Anna Hellerstedtillä on kokemusta moniulotteisten organisaatioiden menestyksekkäästä johtamisesta ja hän on myös edeltävissä tehtävissään työskennellyt organisaatioissa, jotka työskentelevät paremman arjen puolesta sekä tuovat ihmiset yhteen tärkeiden yhteiskunnallisten kysymysten ääreen. Ratkaisevat tekijät Hellerstedtin valinnassa olivat hänen intohimonsa johtaa ja työskennellä ihmisten kanssa ja ihmisiä varten, sekä hänen kykynsä luoda turvallinen ja avoin ympäristö ja turvata henkilöstön hyvinvointi. Lisäksi hänellä on hyvät yhteistyötaidot, jotka nousevat esiin kuuntelevana ja delegoivana johtajuutena sekä vahvoina viestintätaitoina. Anna Hellerstedt on myös taitava asettamaan selkeitä tavoitteita ja visioita, joita organisaatio voi edistää yhdessä henkilöstön kanssa.

- Hallituksen näkökulmasta tämä on linjavalinta. Tässä tilanteessa Folkhälsan tarvitsee toimitusjohtajan, joka osaa katsoa toimintaa uusin silmin. Haluamme kohdistaa katseemme tulevaisuuteen: Miten Folkhälsan, jossa ainutlaatuisella tavalla yhdistyvät tutkimus, terveydenhuolto, huolenpito, koulutus ja kansalaistoiminta, voi entistä paremmin edistää yksittäisten ihmisten ja koko yhteiskunnan positiivista kehitystä, sanoo Samfundet Folkhälsanin hallituksen puheenjohtaja Siv Sandberg.

Anna Hellerstedt aloittaa Samfundet Folkhälsanin toimitusjohtajana 1.10.2024. Samfundet Folkhälsanin hallintojohtaja Niklas Talling jatkaa vt toimitusjohtajana, kunnes Hellerstedt aloittaa. Tämän jälkeen Talling tulee toimimaan Samfundet Folkhälsanin varatoimitusjohtajana.

- Olen erittäin iloinen uudesta tehtävästäni Folkhälsanin toimitusjohtajana. Folkhälsanin toiminnalla on ihailtava ja merkityksellinen tehtävä: edistää terveyttä ja hyvinvointia ruotsinkielisessä Suomessa. Astun tehtävään nöyrillä mielin ja aion syksyn aikana viettää paljon aikaa uusien kollegoiden ja Folkhälsanin eri toimintoihin liittyvien isojen kysymysten parissa, sanoo vastavalittu toimitusjohtaja Anna Hellerstedt.  

- Odotan todella innolla, että pääsen työskentelemään yhdessä Folkhälsanin omistautuneen henkilökunnan kanssa. Tällä tavoin voimme varmistaa, että olemme jatkossakin relevantteja ja edistämme kansanterveyttä parhaalla mahdollisella tavalla!