Jobba på Folkhälsan - Senada

Mångsysslaren Senada bollar mellan sina Folkhälsan-jobb

Att hålla många Folkhälsan-bollar i luften är Senada Arnautovic grej. Sedan ett år tillbaka jobbar hon med tre olika helheter inom Folkhälsan. Tillsammans bildar de en spännande helhet.

Här kan du läsa mer om lediga jobb på Folkhälsan

Efter 17 år i vårdbranschen tyckte Senada Arnautovic att det var dags att testa något nytt. Nu arbetar hon inom tre olika Folkhälsan-helheter i södra Österbotten.

– Jag tycker så mycket om att jobba med människor! Jag trivdes bra i vårdbranschen, men det var väldigt spännande och roligt att få testa något nytt som ändå tangerar mitt kunnande. Det är väldigt givande att få träffa människor från hela Svenskfinland.

Hon koordinerar bland annat FHille-verksamheten i Syd-Österbotten. Det är ett program som förbereder barn för förskolan och skoltiden. Programmet erbjuds föräldrar som vill stärka barnets självkänsla och förutsättningar att lära sig. FHille-verksamheten är indelad i två olika grupper. En för 5-6-åringar och en annan för 6-7-åringar. I Syd-Österbotten finns ungefär femtio barn med i FHille-nätverket.

– Genom barnen får jag ta mig an nya och spännande utmaningar varje dag. Jag har ju aldrig jobbat med barn förr, men de har lärt mig så mycket. Synen på barn och familjeliv skiljer sig mycket mellan olika länder och det är viktigt att ha förståelse för det.

Jag uppskattar också att Folkhälsan som organisation värnar om både det fysiska och psykiska välmående hos en arbetstagare.

Arnautovic tycker att Folkhälsan är en arbetsgivare som ger sin anställda möjlighet att utvecklas som person.

– Här får jag använda all min samlade erfarenhet och kreativitet. Samtidigt som jag känner mig välkommen i en stor gemenskap. Jag uppskattar också att Folkhälsan som organisation värnar om både det fysiska och psykiska välmående hos en arbetstagare.

Men allra mest uppskattar hon möjligheten att jobba så mångsidigt som hon gör.

– Möjligheten att jobba mellan tre olika helheter gör mitt arbete väldigt mångsidigt. Det blir aldrig tråkigt när uppgifterna varierar från en dag till en annan. Jag får både jobba i gruppen och självständigt. Det trivs jag väldigt bra med.

Arnautovic jobbar hon också inom ramarna för projektet “Hälsa i mångfald” där hon jobbar med saker som hon brinner för; att jobba med människor och för ett mångkulturellt samhälle. Dessutom arbetar hon på en mottagning i Folkhälsanhuset i Närpes två timmar per vecka och är anställd av Folkhälsans Välfärd. Där mäter hon bland annat blodtryck och blodsocker och finns till som stöd med praktiska saker och för dem som behöver en sällskaplig pratstund.

– Det är ett bra gäng i Folkhälsanhuset i Närpes. Här umgås vi över alla gränser. Generationerna möts naturligt när det finns både barn i dagis och äldre i bostäderna. Det gör att dynamiken blir levande och väldigt naturlig.