Jobba som eftisledare-Conny

Eftisledare Conny Hallerskog upplever flow på jobbet - så gott som varje dag

Nästa år blir det 20 år sedan Conny Hallerskog för första gången checkade in på Folkhälsan. I två decennier har han stortrivts med barnen, både som eftisledare och som sommarklubbsledare.

Här kan du läsa mer om Folkhälsans eftisar

– Allt började med sommarlägerskola på Breidablick och sedan gick jag vidare till eftisledare! Mitt i allt har det gått 20 år - och fortfarande är jag kvar på Folkhälsan! Här har jag trivts väldigt väl.

Conny Hallerskog, 47 år, jobbar i dag på Folkhälsans eftis i Smedsby skola i Esbo. Ett jobb som han ivrigt går till varje dag.

– Jag jobbar också som gymnastiklärare i skolan, vilket går utmärkt att kombinera med mitt eftisjobb. Jag tar emot barnen på morgonen och säger hejdå till dem på eftermiddagen.

Efter skolan försöker personalen göra tiden på eftis så avslappnad och meningsfull som möjligt.

– Jag förespråkar alltid att barnen ska använda sin fantasi så mycket som möjligt. Skoldagen består långt av ledd verksamhet, så här på eftis vill vi gärna uppmuntra barnen att tänka själva och ta initiativ till egna aktiviteter.

Lekfull och mångsidig vardag

Hallerskog beskriver en god eftisledare som en person som är aktiv och gärna själv deltar i barnens lekar.

– Jag tycker om att att vara aktiv med barnen. Leka och röra på sig. Här på eftis får alla vara sig själv. Också jag! Det skadar ju inte heller att vi har en fantastisk gård här som verkligen uppmuntrar till rörelse och lek. Vi har skogen och en åker riktigt nära. Vitsvanshjortarna och räven springer förbi här hela tiden.

När trivs du bäst på jobbet?

– När jag går omkring på gården och inget barn står stilla eller är ensamt. När det berömda flowet är igång. Alla har en aktivitet på gång. Alla njuter och har roligt! Nästan varje dag får jag uppleva den känslan.

– Men det händer förstås att barnen inte riktigt kommer igång med spontana lekar. Då brukar jag hjälpa dem på traven lite, jag brukar fråga vad de skulle vilja leka. “Vi vet inte!” brukar standardsvaret vara. “Men tänk om vi skulle leka lite hippa eller kurragömma!” kan jag då föreslå. Ofta tar det inte länge förrän de kommer igång - då smyger jag försiktigt ur leken.

En nära och varm dialog

Att Hallerskog trivts så bra på Folkhälsan handlar långt om god kontakt och varm dialog.

– Jag har haft så fin kontakt med både barn och föräldrar. Det har betytt allt. Men också god kontakt med mina kollegor och förmän. Det är nog det som fått mig att trivas så väl under alla dessa år. I mitt jobb handlar mycket om förtroende och det har jag fått från alla håll!