Jobba som kock - Mohamed

Mohamed stortrivs med att utveckla nya smaker på Emeliehemmet

Mohamed Jebali, 41, hemma från Tunisien, arbetar som kock på Folkhälsans Emeliehemmet i Karleby. Efter flera år som kock på restauranger i Marseille har han hittat rätt i sin nya hemstad.

Här kan du läsa mer om att jobba på Folkhälsan

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

Sedan en tid tillbaka jobbar jag som kock här i lunchrestaurangen på Emeliehemmet. Jag gör mat, bakar bröd och tar fram nya smaker i vår meny. Jag har tidigare jobbat på restauranger i Marseille och har en lång erfarenhet från branschen som jag kan ta med mig hit. Jag har fått ett väldigt fint mottagande när jag har bjudit på lite nytt.

Vad är viktigt i just ditt arbete?

Respekt, respekt, respekt. Det är inte viktigt varifrån jag kommer eller vad jag har för religion. Det viktigaste är vad vi kan göra för varandra. Det gäller i precis alla yrken. Jag trivs med att jobba med seniorer och de verkar tycka om mig. Jag tycker det är viktigt att man har roligt på jobbet också!

Hur har det gått att komma in i arbetet och gemenskapen på en svenskspråkig arbetsplats?

Det har gått otroligt bra att komma in här. Jag har blivit så väl mottagen från första stund. Både av mina kollegor här på jobbet och av kunderna här i lunchrestaurangen. Jag brukar säga att jag har två familjer, en familj hemma och en jobbfamilj. Om man mår bra på jobbet kan man göra mycket mer - och det kan jag här!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Vi har ett otroligt fint och rymligt kök här som vi skulle kunna göra mycket mer av ännu. Jag tror på att vi med samma produkter och ingredienser kan testa ännu mer nya rätter och nya kombinationer. Med basilika, mynta, rosmarin och timjan kommer man långt!

“Fina färger!” får jag ofta höra av dem som bor här på Emeliehemmet när jag dukar fram. Många frågar, skrattar och är nyfikna. Det tycker jag om!