Folkhälsan 100 år

I år fyller Folkhälsan 100 – och det firar vi på olika sätt. Vår jubileumsfest gick av stapeln på den här sidan den 16 mars klockan 14. Du kan se festen när som helst. Scrolla ned för att se festen.

Vill du ge 100-åringen en gåva? Klicka här

Vi vill fira våra 100 år tillsammans – virtuellt i år, naturligtvis. Välkommen med!  Klicka på play på filmen för att se festen. En jubileumsfest för barn finns lite längre ner på sidan. 

Folkhälsans jubileumsfest

Om du inte kan se videon kan du klicka här för att se den på vimeo.
Jubileumsfesten bjuder på en historisk tillbakablick, musik och berättelser från vår verksamhet i dag. Samtidigt tittar vi framåt. Mycket har hänt på 100 år, men vår målsättning är fortfarande den samma. Vi arbetar för människors hälsa och välbefinnande på svenska i Finland.

Festen är gratis och öppen för alla. Konferencierer för jubileumsfesten är Riko Eklundh och Emma Klingenberg.

Folkhälsans jubileumsfest för barn

Om du inte kan se videon så kan du klicka här för att se den på vimeo.
Konferencier för barnens jubileumsfest är Folkhälsans vetenskapskommunikatör Simon Granroth.

Som en del av vårt jubileum gör vi teaterföreställningar både för småbarn och för skolor mot slutet av året. Mer information om det kommer senare.

Folkhälsan samarbetar också med Hjärnförbundet och Finlands naturcentrum Haltia i Noux, Esbo. I vår öppnar en utställning med fokus på hjärnhälsa och naturens positiva inverkan på hjärnhälsan i Haltia. I anslutning till utställningen görs också en naturstig med samma tema.

Vi vill också fira med föreningsaktiva, frivilliga och andra grupper. Hur och när det blir beror på coronaläget. Vi återkommer med mera information!

Strategi 2025

Samfundet Folkhälsan i svenska Finland r.f., som är huvudföreningen och koncernmodern i Folkhälsan, har 15.12.2020 godkänt Folkhälsans strategi 2025. Strategin ger riktningen för verksamheten inom alla de olika delarna av Folkhälsan.
Du kan läsa hela strategin 
här.

Kontakta oss om Folkhälsan 100

  • Eva-Maria Nystén

   Producent

  • tfn:
   040 503 0876

  • Eva-Maria arbetar som producent på Folkhälsans kommunikationsavdelning.

   Visa mer
  • Kontakta