Brummerska hemmet

På Björken bor personer som har en minnesjukdom. En god vardag livet ut, där dina egna vanor och din personliga livsstil utgör grunden, är vår hjärtesak. Vi stöder dig att i mån av möjlighet delta i vardagens göromål och upprätthålla din funktionsförmåga.

En vårdare och en dam kramar om varandra på innergården till ett tegelhus.
Plats: Brummerska hemmet
Adress: Baggbölevägen 109, 00670 Helsingfors
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Christel Harjanne
Telefon: 040 749 4194

Välkommen till Björken på Brummerska hemmet!

Tillsammans äter vi god mat som det egna köket tillrett, sitter i vår vackra trädgård, gymnastiserar, sjunger, läser eller tar hand om våra katter. Dina nära och kära är alltid välkomna att dela vardag och fest med oss.

Eget rum och gemensamma utrymmen

Brummerska hemmet har en egen välskött trädgård och parkering. På Björken finns 13 bostäder med eget badrum, och en gemensam matsal och sällskapsrum. Våra två katter hälsar alla välkomna.

På Björken uppmuntrar vi dig att delta i vardagssysslorna och ordnar aktiviteter som stöder ditt välmående och din funktionsförmåga. Olika slags gymnastik och motion ordnas flera gånger i veckan, konstklubb och ordkonstklubb varannan vecka. Utomstående musiker besöker oss och uppträder. Vi arrangerar regelbundet högläsning, frågesport, rim och ramsor samt annat som hör ihop med den finlandssvenska kulturen.


God mat från eget kök

Vi har eget kök och lägger stor vikt vid god mat, i en lugn och trevlig måltidsmiljö. Matsedeln tar fasta på den finlandssvenska kulturen med alla de möjligheter till fest den ger. Vi har en varierande matsedel med kött, fisk och grönsaker, även vegetariska alternativ. Anhöriga och vänner är välkomna att äta tillsammans med oss.

Utevistelser på egen, trygg gård och utflykter tillsammans

Daglig utevistelse är en viktig del av verksamheten. Från sällskapsrummet kan du gå direkt ut i den specialplanerade trädgården. Gården är inhägnad och handikappanpassad. Runt huset går en gångväg, som det är enkelt att promenera på. Vi går ut varje dag, och du är välkommen med de dagar du själv vill. Vi går också på gemensamma utfärder till närbutiken.

Svenskpråkig, kunnig personal

På Brummerska hemmet arbetar en mångprofessionell, svenskspråkig personal, som uppfyller Valviras behörighetskrav. Vi har specialkunnande i att bemöta personer med minnessjukdom och fortbildar oss kontinuerligt. Vi vill skapa en varm och trygg miljö och vet att kaffekoppen på terrassen tillsammans med vänner kan vara avgörande ibland. Vi är inte så många i personalen, alla är bekanta – oftast även våra behöriga vikarier, då de flesta har jobbat länge hos oss.

Personalens KivaQ-index var mycket höga 8,7 år 2019. KivaQ är en validerad mätare av arbetsvälbefinnande. Skalan går från 1-10, där 10 är bäst. Läs mer om KivaQ här.

Service i närheten

Brummerska hemmet finns i Västra Baggböle i Helsingfors, mitt i ett naturskönt område. Nära hemmet finns en matbutik och en blombutik.

Du är varmt välkommen att bekanta dig med Björken på Brummerska hemmet och vardagen hos oss innan du bestämmer dig för om du vill bo här. Ta kontakt så kommer vi överens om en lämplig tidpunkt för besöket.

Auditeringsrapporter

Ta kontakt

  • Christel Harjanne

   Enhetsansvarig Brummerska hemmet

  • tfn:
   040 749 4194

  • Kontakta