Vallmohemmet, Solhemmet och Silverhemmet

Vi finns till för dig som har minnessjukdom eller annars behöver mycket hjälp i vardagen. På Folkhälsanhuset i Vanda vill vi skapa en bra vardag, med hemtrevlig samvaro.

Ta kontakt

Tre pigga damer är samlade kring ett bord och spelar kort.
Plats: Vallmohemmet, Solhemmet och Silverhemmet
Adress: Vallmovägen 28 A, 01300 Vanda

Välkommen till Folkhälsanhuset i Vanda!

I huset ordnas många olika aktiviteter, till exempel diskussionsgrupper, gymnastik, föreläsningar eller andliga sammankomster. Vill du inte vara så aktiv, men gillar t.ex. att spela kort eller bingo, så finns det grupper för det också. Vi har ofta sång- och musikuppträdanden i huset, och ibland får vi djurbesök. Fester ordnar vi ofta tillsammans med daghemmet Lyckoslanten, som finns i samma hus.

Eget rum och gemensamma utrymmen

I Folkhälsanhuset i Vanda finns tre grupphem, Vallmohemmet, Solhemmet och Silverhemmet. Här kan du få vård, stöd, hjälp och service dygnet runt. Du bor i eget rum med badrum och toalett. Ditt rum möblerar du som du vill ha det, med egna möbler.

Varje grupphem har ett gemensamt vardagsrum och matsal med öppen spis och TV. De har även eget kök och egen gård eller inglasade balkonger. Huset har en stor terrass, möblerad med härliga korgmöbler.


Måltiderna är dagens höjdpunkt

Vardagen förgylls av god mat och sällskap att samlas med kring matbordet. Vi satsar mycket på att måltiderna ska vara trevliga och goda. Maten levereras från restaurang Gullkrona i samma hus. Till lunch och middag kan du välja mellan flera alternativ. Vi äter tillsammans i lugn och ro, diskuterar och umgås. Om du föredrar att äta lunchen i restaurangen går det också bra.

Möjligheter till daglig utevistelse

Daglig utevistelse är en viktig del av verksamheten. Vi kan gå ut på en promenad eller sitta ute på balkongen eller terrassen. Vi har också en liten innergård, där man kan sitta och följa med barnens lek på granngården, som hör till daghemmet Lyckoslanten. Folkhälsanhuset i Vanda har en rikshacykel som möjliggör kortare och längre utflykter. Utflykterna är mycket populära och cykeln är i flitig användning under hela sommarsäsongen.

Svenskpråkig, kunnig personal

På Folkhälsanhuset i Vanda arbetar en mångprofessionell personal. Vi har ett mycket familjärt sätt att bemöta våra inneboende och är ärligt intresserade av vad alla har för önskemål. Alla vårdare är behöriga enligt Valviras behörighetskrav, även alla vikarier. Också vikarierna har jobbat länge i huset. Personalen är svenskspråkig och beaktar de finlandssvenska traditionerna och högtiderna. Vi talar också finska och engelska.
Personalens KivaQ-index var höga 7,75 år 2019. KivaQ är en validerad mätare av arbetsvälbefinnande. Skalan går från 1-10, där 10 är bäst. Läs mer om KivaQ här.

Service i närheten

Huset ligger vid torget i Dickursby centrum. I närheten finns varuhus, restauranger, frisör, tvätteri, skomakare mm. Bussen stannar precis vid huset och man kommer lätt till t.ex. köpcentret Jumbo med buss. På våren och hösten ordnas stora marknader precis framför huset som är trevliga att besöka.

Du är varmt välkommen att bekanta dig med Folkhälsanhuset i Vanda och vardagen hos oss innan du bestämmer dig för om du vill bo här. Ta kontakt så kommer vi överens om en lämplig tidpunkt för besöket.

På grupphemmet ordnas följande aktiviteter

Auditeringsrapporter

Ta kontakt

  • Solhemmet, Folkhälsanhuset i Vanda

  • tfn:
   044 788 3645

  • Silverhemmet, Folkhälsanhuset i Vanda

  • tfn:
   044 557 7866

  • Vallmohemmet, Folkhälsanhuset i Vanda

  • tfn:
   044 788 3649

  • Monica Printz

   föreståndare, Folkhälsanhuset i Vanda

  • tfn:
   050 330 5237

  • Kontakta