Seniorhemmet

Välkommen till Folkhälsanhuset i Brunakärr! På Seniorhemmet finns alltid personal på plats för att ge dig vård, omsorg, stöd och hjälp, så du kan fortsätta med din egen livsstil och dina vanor livet ut. Vi stöder dig att bibehålla och utnyttja den funktionsförmåga du har.

Kontakta oss

Solen skiner ner på Seniorhusets terass.

Seniorhemmet

Plats: Folkhälsanhuset i Brunakärr
Adress: Mannerheimvägen 97, 00280 Helsingfors
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Nicole af Björksten
Telefon: 044 788 6005

Folkhälsanhuset i Brunakärr är ett allaktivitetshus över generationsgränserna. Du kan delta i den verksamhet som ordnas i huset som är öppen för alla som bor i huset och andra.

På Seniorhemmet satsar vi mycket på en trivsam vardag, vi till exempel bakar eller spelar och sjunger tillsammans. Vi brukar lyssna på pianomusik, högläsning eller En gåva i toner på radion tillsammans. På fredagar har vi ibland myskväll med ost och vin. Du kan också motionera i gymmet eller i olika motionsgrupper och ta del av de uppträdanden och aktiviteter som ordnas i husets allmänna utrymmen. Sommartid är vi ofta ute och grillar eller steker våfflor.

Eget rum och gemensamma utrymmen

I Seniorhemmet finns sammanlagt 35 fina, ljusa rum fördelade på tre våningsplan. Det finns tre dubbelrum, som lämpar sig speciellt väl för par, och 32 enkelrum. Rummen har eget badrum. De är försedda med en höj- och sänkbar säng, men för övrigt möblerar du med dina egna möbler, kläder och kära föremål. På varje våning finns två gemensamma sällskapsrum med elektrisk öppen spis, soffmöblemang och ett öppet kök med matsalsbord.


Måltiderna är viktiga och den årliga kräftskivan en höjdpunkt

Vi satsar mycket på att måltiderna ska vara trevliga och smakliga och dukar alltid vackert. Vi äter tillsammans i lugn och ro, men om du föredrar att äta hemma hos dej går det naturligtvis också bra. Du kan även göra en utflykt genom glasgången till caféet i huset intill och njuta av kaffe och bulle eller ett glas vin med något salt eller sött.

Maten tillverkas i husets restaurang och levereras varm till oss. Vi har en varierande matlista med olika former av kött, fisk och vegetariska alternativ. Hos oss är kräftskivan en av årets höjdpunkter.

Centralparken intill möjliggör fina utevistelser

Daglig utevistelse är en viktig del av verksamheten. Folkhälsanhuset i Brunakärr ligger precis intill Centralparken. Parken är vacker att gå i, och i närheten finns ett stall, som vi ofta besöker för att titta på hästarna. Alla som så önskar går ut varje dag. Om du vill vara utomhus, men inte röra på dig, går det bra att vistas på våra inglasade balkonger eller sitta en stund i trädgården.

Svenskpråkig, kunnig personal

På Seniorhemmet arbetar en mångprofessionell, svenskspråkig personal, som uppfyller Valviras behörighetskrav. Vi har utbildning och erfarenhet av att möta personer med minnesjukdom. Vi är genuint intresserade av vad som ger just dig en god vardag. Våra vikarier är behöriga och har ofta jobbat länge hos oss, vilket gör att också de blir bekanta och är måna om att lära känna dig.

Personalens KivaQ-index var mycket höga 8,45 år 2019. KivaQ är en validerad mätare av arbetsvälbefinnande. Skalan går från 1-10, där 10 är bäst. Läs mer om KivaQ här.

Service i närheten

Huset ligger centralt på Mannerheimvägen, med en spårvagnshållplats alldeles utanför. Spårvagnen tar dig snabbt till Helsingfors centrum. Genom en glasgång kan du komma till ett café med utskänkningsrättigheter. På andra sidan gatan ligger en stor matvaruaffär samt en pub.

Du är varmt välkommen att bekanta dig med Seniorhemmet på Folkhälsanhuset i Brunakärr och vardagen hos oss innan du bestämmer dig för om du vill bo här. Ta kontakt så kommer vi överens om en lämplig tidpunkt för besöket.

 

Auditeringsrapporter

Kontakt

  • Nicole af Björksten

   Enhetschef, Seniorhemmet

  • tfn:
   044 788 6005

  • Kontakta
  • Seniorhemmet vån 3

   Björken

  • tfn:
   044 788 3786

  • Seniorhemmet vån 4

   Rönnen

  • tfn:
   044 788 3788

  • Seniorhemmet vån 5

   Eken

  • tfn:
   044 788 3787