Vindarnas hus

När du flyttar in i Folkhälsanhuset i Esbo hjälps vi åt att fånga in det som är viktigt för just dig, dina individuella vanor och dina önskemål. Det är viktigt att det nya hemmet känns trivsamt och att vardagen är i enlighet med din egen livsstil. I praktiken innebär det att vi stöder dig i din självständighet och hjälper dig bibehålla den funktionsförmåga du har, genom att du tar del i dagens rutiner och göromål. Vi försöker alltid ta vara på vardagens glädjeämnen. Familj och anhöriga är en naturlig del av livet och är alltid välkomna.

Folkhälsanuset i Esbo är fotat under en mulen och regnsjuk dag.
Plats: Folkhälsanhuset i Esbo
Adress: Vindgränden 6 C, 02100 Esbo
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Catharina Schubert
Telefon: 09 315 5808

Välkommen till Vindarnas hus!

Huset har en särskild inriktning på kultur och musik tack vare samarbetet med Esbo stads svenska bildningstjänster, Musikinstitutet Kungsvägen och Stiftelsen för finlandssvensk kultur i Esbo. Institutet har en musiksal som används för olika kulturevenemang. Det ordnas mångsidiga aktiviteter för alla åldrar i huset, som sällskapsgrupper, bokcirklar och författarbesök, motionsgrupper, bingo, allsång, andakter och IT-stöd. Samarbetet med olika svenskspråkiga organisationer bidrar till ett aktivt och levande hus.

Veckoprogrammet för Vindarnas hus för vecka 26 hittar du här, för vecka 27 här, för vecka 28 här, för vecka 29 här, för vecka 30 här och för vecka 31 här.

Eget rum, stora gemensamma utrymmen

Grupphemmet i Folkhälsanhuset i Esbo kallas Vindarnas hus. Där finns sammanlagt 39 enkelrum, med 13 rum per våningsplan. Rummen har eget badrum. De är försedda med en höj- och sänkbar säng, men för övrigt tar du med dina egna möbler, kläder och kära föremål.

På varje våningsplan finns ett gemensamt vardagsrum med trivsam sittgrupp vid öppen spis och tv, bibliotek, matsal med eget kök och uterum/balkong med grill och infravärme för kyliga kvällar. Vi har motionscyklar och andra motionsredskap.

På Vindarnas hus finns olika former av stöd, service, hälso- och sjukvård tillgängliga. Behöver du stöd bara i vissa situationer får du det, och behöver du hjälp med allting för att vardagen ska fungera får du det. Du har möjlighet att bo kvar till livets slut.


Måltiderna är dagens höjdpunkt

Måltiderna är viktiga. Vi sitter ner i lugn och ro för att äta tillsammans, diskutera och umgås. Du kan naturligtvis också äta i ditt rum, om du vill. I det gemensamma köket i hemmet tillreds ibland favoriträtter och du kan också välja att äta i restaurang Vindängen, som är öppen också för utomstående matgäster och eleverna i Vindängens skola.

Menyn för vecka 28 hittar du här och för vecka 29 här.

Möjligheter till daglig utevistelse

Daglig utevistelse är en viktig del av verksamheten. På gården finns en skogsdunge med friluftspark med bänkar, bärbuskar och äppelträd. På husets gårdsområde i anslutning till restaurangen finns en stor uteterrass där man kan äta sin lunch eller njuta av eftermiddagskaffet. Vi har 2 rikshacyklar som möjliggör kortare och längre utflykter.

Svenskspråkig, kunnig personal

På Vindarnas hus arbetar en mångprofessionell personal, som uppfyller Valviras behörighetskrav. Personalen är svenskspråkig och beaktar de finlandssvenska traditionerna och högtiderna. Vi som jobbar i huset är genuint intresserade av att utveckla den individuella och personcentrerade servicen och vården. Folkhälsan vidareutbildar kontinuerligt sin personal. På Vindarnas hus har vi bekanta, behöriga vikarier, som har jobbat i huset i många år. Det ger stabilitet och trygghet även under semesterperioderna. 

Personalens KivaQ-index var mycket höga 8,21 år 2019. KivaQ är en validerad mätare av arbetsvälbefinnande. Skalan går från 1-10, där 10 är bäst. Läs mer om KivaQ här.

Service i närheten

Folkhälsanhuset i Esbo ligger intill Hagalunds centrum med dess affärer, varuhus, restauranger och kulturutbud. Buss- och metrostation finns alldeles i närheten.

Du är varmt välkommen att bekanta dig med Vindarnas hus och vardagen hos oss innan du bestämmer dig för om du vill bo här. Ta kontakt så kommer vi överens om en lämplig tidpunkt för besöket.

Ta kontakt

  • Catharina Schubert

   föreståndare, Folkhälsanhuset i Esbo

  • tfn:
   09 315 5808

  • Kontakta