Kost för äldre

Kaffestunden i äldregrupper

Är du ledare för en äldregrupp? Dricker ni kaffe på träffarna? Här hittar du tips och ideér till vad du kan bjuda på. Ladda gärna ned vårt recepthäfte!

Fikapaus utomhus med kaffe, bär och bakverk uppdukat.

En hälsofrämjande kost ger dig ett aktivare liv som pensionär. På Folkhälsans gruppträffar för äldre är målet med kaffestunden att den ska vara social och ge njutning, men också energi och näring. Om du hittills traditionellt har bjudit på bullaskiva så kan du nästa gång förslagsvis komplettera med en bit bondost. Eller varför inte en rågknapp med ost och vindruva? Du har du uppnått målet att få mer energi och näring och visst ger det också njutning? I materialet nedan hittar du tips på vad du enkelt kan köpa eller recept om du själv vill baka till träffen.

I samband med Folkhälsans Aktivt seniorliv ordnar vi Matsnack-inspirationsdagar. Under denna dag går vi igenom en del teori och tillreder tillsammans tilltugg till kaffet.

Broschyren 65+ kan du använda i matdiskussioner med äldre. Om du deltar i Matsnackdagen får du också handledardelen till broschyren.

I recepthäftet Café gott hittar du recept och tips för kaffestunden. Recepten är planerade för 10 personer.

Intresserad av att boka kurs?

Klicka här för att läsa mer om att boka en kurs.

1 st. i

Kontakt

  • Susanna Strandback

   Sakkunnig inom kost och hälsa

  • tfn:
   040 839 5598

  • Kontakta