Sommarens läger, klubbar och simskolor

Folkhälsan och dess föreningar ordnar tillsammans simskolor, läger och dagsläger runt om i Finland. Våra kunniga utbildade simlärare och lekledare ansvarar för att programmet är högklassigt både vad gäller innehåll och säkerhet.

Våra simskolor på stranden präglas av lek på stranden varvat med lekbetonad simundervisning i vattnet. Är det kallt vatten leker vi mera på land och simmar kortare stunder och under varma sommardagar är simstunden längre. Våra hallsimskolor pågår under höst, vinter och vår och präglas även de av lekfull simundervisning.

Våra läger på Solvalla, Norrvalla & Breidablick ger möjlighet till många roliga aktiviteter och soliga stunder vid havet/sjön, i skogen eller på stranden. Lägren passar fint för barn och ungdomar i åldern 8-16 år och också för barn som går i språkbadsklass. På Åland ordnar vi bland annat det populära seglarlägret. 

Sommarklubbarna ordnas i Jakobstad, Vasa, Esbo, Åbo, Grankulla och Helsingfors. Målsättningen är att få en bra och intressant vistelse för barnen , där simning och uterörelse beaktas. Klubbarna ordnas tre första veckorna i juni samt två veckor i augusti. Målgruppen är barn i åk 1-3 (dvs. barn som har gått ut första klassen-tredje klassen). 

Välj region och visa sommaraktiviteter nära dig

Välj region för att visa alla sommaraktiviteter för barn. Genom att klicka på en aktivitet får du fram mer detaljerad information om plats, tidpunkt och anmälan. Du hittar även kontaktuppgifter på respektive aktivitet. Om du vill söka på t.ex. enbart simskolor eller läsa mer om dem så klickar du på en av bildern längst ned på sidan. Simskolorna ordnas av Folkhälsans föreningar och blir synliga när de är färdigt planerade.