Nu söker vi Finlands Lucia 2019 – kandidatnomineringen har inletts - Folkhälsan

11 september 2019

Nu söker vi Finlands Lucia 2019 – kandidatnomineringen har inletts

Vem ska sprida ljuset? Nu är det dags att anmäla luciakandidater!

Läs mera på lucia.fi

Lucia står för ljus, glädje och medmänsklighet. Finlands Lucia är luciainsamlingens frontfigur och de insamlade medlen används i år för att stöda barnfamiljer som är i en svår livssituation. Lucia och luciakören gör närmare 100 besök på sjukhus, äldreboenden och fester i december och januari.

Är du lucia? Känner du lucia?

Vi söker en person som är empatisk och har lätt för att möta människor i olika åldrar och olika – ibland svåra – livssituationer. Kandidaterna ska ha fyllt 18 år, tala svens­ka, sjunga bra och vara bekväma med några intensiva veckor med olika besök och uppträdanden runt om i Svenskfinland.

Du kan anmäla dig själv eller någon som du känner som du tycker att skulle vara lämplig som Finlands Lucia. I så fall behöver du kandidatens medgivande.

Anmälan

Anmäl dig eller någon annan via Lucias webbplats senast söndagen den 13 oktober 2019. Vi behöver också en rekommendation från någon som känner dig, ett foto och gärna en ljudfil eller film med valfri sång. En jury utser tio kandidater. Du ska också ha möjlighet att delta i de tios dag 23.10.2019, då alla luciakandidater träffas, och kunna ägna dig på heltid åt luciauppdraget från början av december till början av januari.

Under åren 2014–2019 samlar luciainsamlingen in medel för att stöda barnfamiljer som har det svårt i sin vardag. Under 2018 inbringade insamlingen 193 000 euro. Du kan stöda luciainsamlingen genom Mobile Pay, vårt nummer för insamlingen är 61638.  Insamlingens tillståndsnummer är RA/2018/8.