Folkhälsan är kranmärkt på Åland - Folkhälsan

27 augusti 2020

Folkhälsan är kranmärkt på Åland

På Åland har Folkhälsan fått hållbarhetsmärkningen Kranmärkt. Det här betyder att organisationen inte använder, serverar eller säljer flaskvatten i restaurangen, under möten, externa konferenser, gruppaktiviteter eller evenemang.

Om kranmärkningen

– Genom kranmärkningen tar Folkhälsan på Åland ställning för ett bättre klimat och inspirerar andra att också välja kranvatten, säger organisationssekreterare Alexandra Walk-Liljeroos.

Kranmärkningen är en hållbarhetsmärkning och inte en certifiering, vilket innebär att organisationen själv ansvarar för att leva upp till vad det innebär att vara kranmärkt.

 Vi går ju hela tiden små steg framåt i hållbarhetsfrågor. Egentligen har vi redan länge klarat oss bra utan vatten på flaska i våra verksamheter. Vår restaurang går heller inte miste om någon stor försäljningsintäkt för att vi slutar sälja vatten på flaska. Vi har ju jättebra kranvatten i Norden överlag. Vill man ha en lyxigare känsla kan man ju piffa till det med fruktbitar, örter och is. Kranvatten är ju betydligt billigare också.

Walk-Liljeroos säger att det känns bra att veta att Folkhälsan på Åland inte bidrar till varken onödigt avfall i form av plastflaskor eller de utsläpp som transporten innebär.

Kranmärkt åländskt vatten är en del av Svenskt Vattens kampanj för kranmärkt vatten.