Fler Valhalla hinderbanelopp under 2021 - Folkhälsan

18 mars 2021

Fler Valhalla hinderbanelopp under 2021

Fjärde upplagan av hinderbaneloppen Valhalla Relay och Valhalla Junior går av stapeln lördagen den 22 maj. Loppen var inplanerade i april men flyttas på grund av pandemin framåt en månad.

Läs mera

– Vi har redan tvingats skjuta upp Valhalla Relay och Junior 3 ggr pga. av pandemin, så nu hoppas vi på att genomföra evenemangen med nödvändiga specialarrangemang, berättar idrottsproducent Joakim Träskelin som ansvarar för arrangemangen kring Valhalla-loppen.

Ett växande behov av hinderbanelopp

Folkhälsan satsar på att utvidga hinderbana-konceptet Valhalla. Norrvalla-området passar perfekt för hinderbana. Under 2020 har man uppdaterat den stationära hinderbanan.

– Nu då Toughest inte ordnas i Finland mera, så är vi övertygade om att det finns ett behov av den här nya satsningen, säger Träskelin.

Hinderbanan har fått 10 st. nya stationära hinder samt 2 hinder som blivit ombyggda. Med de nya hindren finns nya möjligheter och de kommer att ta evenemangen till en ny nivå.

Valhalla Challenge och Family i augusti

Valhalla Challenge och Family är nya storsatsningar som ordnas den 22 och 23 augusti.

– Vårt tidigare samarbete med Toughest kommer att synas i de här loppen. Det kommer att bli riktigt häftigt för deltagarna, säger Träskelin.

Läs mera om Valhalla hinderbaneloppen.