Folkhälsan 2022: Aktivt arbete för hälsa och välmående - Folkhälsan
27 mars 2023

Folkhälsan 2022: Aktivt arbete för hälsa och välmående

Folkhälsans årsredovisning 2022 har publicerats. Under fjolåret återgick verksamheten i stort sett till det normala, efter undantagsförhållandena under pandemin.

Läs mer om Folkhälsans år 2022

Under 2022 fortsatte Folkhälsan att jobba för att stärka människors hälsa och välmående. Under året startade vi bland annat två projekt för att stöda ungdomars psykiska välmående, vi köpte fastigheten i Kottby där vi fortsätter verksamheten med bostäder, serviceboende och gemenskapsboende för äldre, vi inledde en stor renovering på Solvalla idrottsinstitut, vi startade ett samarbete med Högskolan på Åland och vi publicerade undersökningsresultat om bland annat genvarianter som är kopplade till skadliga fetter i blodet och faktorer som påverkar ungdomars kroppsbild.

- Vi är nöjda med året som gick. Vi arbetade aktivt och gjorde framsteg inom alla våra strategiska fokusområden, samtidigt som vi fortsatte med vår givande och uppskattade dagliga verksamhet med forskning samt service, evenemang och utbildning för våra kunder, klienter och medlemmar, säger Samfundet Folkhälsans vd Georg Henrik Wrede.

Bekanta dig med Folkhälsans verksamhet och se glimtar från vårt år 2022 här. För den som önskar mer detaljerad information kommer vår verksamhetsberättelse och vårt bokslut att publiceras på sidan Om Folkhälsan då de är klara.