Valhalla OCR flyttas fram

Hej och tack för att du anmält dig till Valhalla OCR 10.10.2020, vi måste tyvärr ställa in evenemanget på grund av rådande pandemiläge och skjuta fram det till våren 2021.

Valhalla OCR 2020 inställt

Med tanke på det rådande pandemiläget i Vasa sjukvårdsdistrikt och rekommendationer från myndigheter är vi tyvärr tvungna att ställa in helgens evenemang. Vi har alla sett fram emot evenemanget och situationen är beklaglig.

Nytt datum 17.4.2021

Vi kommer att ta nya tag och ordna ett ännu häftigare evenemang under våren 2021, där vi förstås hoppas att du är med! Nytt datum för Valhalla är 17.4.2021 och din anmälan kommer automatiskt att skjutas upp till det nya datumet och kräver inga åtgärder av dig. Om du hunnit betala anmälningsavgiften och vill ha tillbaka det betalda beloppet ska du vara i kontakt med joakim.traskelin@folkhalsan.fi senast 16.10.2020.

Delta i öppet spår och dela gärna ditt besök med oss andra

Vi välkomnar dig till öppet spår under helgen 9–11.10.2020. Vi kommer att färdigställa banan under veckan, göra ordentliga banmarkeringar för att komma lite närmare tävlingsstämning och ha öppet spår från fredag kl. 16 och under hela helgen. Du som anmält dig till loppet och skjuter upp din anmälan kan delta utan avgift. Samma gäller alla som är under 18 år. För övriga är avgiften 3 euro per person. Avgiften kan betalas via MobilePay med nummer 53306 eller via reception vid Norrvalla.

Det skulle vara jättetrevligt om du vill dela med dig av ditt besök på sociala medier med bilder och videor. Använd gärna hashtaggen #ValhallaOCR2020. Om du vill ta din tid för hur fort du kommer igenom hela banan, kan du skicka resultatet till joakim.traskelin@folkhalsan.fi .
Resultatet består av tid samt antalet ”fastlanes”, 1 fastlane ger –20 s i resultatet. Mera info om öppet spår kommer under veckan på Valhallas Facebooksida.

Sköt om dig så ses vi senast på startlinjen 17.4.2021!

Mvh,
Valhalla Crew

***

Allmän information om Valhalla:

Valhalla Obstacle Race är ett hinderbanelopp för lag med 1-4 medlemmar och för juniorer 5-16 år. Hinderbanan är ca 2 km lång med 16 hinder och varje lag ska föra “stafettpinnen” genom varje hinder. I år är banan till stora delar förnyad. För många av hindren kan man välja mellan en svårare och en lättare variant.Valhalla OCR karta för 2020 i större format.

I juniorklasserna kan man välja det som man vill utan tilläggsrundor. I vuxenklasserna får man en extra runda om man väljer lättare rutten och två extra rundor om man inte klarar hindret. Man har endast ett försök per hinder för att undvika köbildning.

I den vuxna lagtävlingen genomförs banan 5 ggr. I FunRun kan varven göras med 1-2 st. av lagmedlemmarna (vissa av hindren är lättare att genomföras med samarbete) förutom sista varvet där alla lagmedlemmar måste vara med för att för att föra laget i mål.

Laget är i mål då sista medlemmen passerat mållinjen. Sista varvet avslutas även med ett extra "uppfriskande" hinder. Alla lagmedlemmar ska minst genomföra ett varv innan sista varvet.

I juniorklassen genomförs banan 1 varv individuellt.

Evenemanget har sju klasser, en tävlingsstart med max 30 st. lag, en FunRun start med max 30 st. lag och fem juniorstarter för olika åldrar.

Specialarrangemang med anledning av pandemin

Med tanke på rådande covid-19-situation har vi gjort en del specialarrangemang som alla bör följa:

 • Max. 200 deltagare.
 • Det är obligatoriskt att desinfektera händerna innan start och vid bestämda punkter längs med banan, om man inte följer detta direktiv kan man diskvalificeras. Funktionären sprayar desinfektionsmedel och deltagaren gnuggar händerna ordentligt.
 • I vuxenklassen har varje lag ett bestämt område som man ska vara innanför då man rör sig på konstgräsplan. Deltagarna får avlägsna sig från området till växlingsområdet, via en punkt med handsprit, då föregående lagmedlem tar fart till rampen.
 • Respektera rekommendationen om social distansering och undvik att samlas i stora folksamlingar även utanför konstgräset.
 • Vi rekommenderar att använda munskydd då man rör sig på konstgräsplanen, det är dock inte obligatoriskt. Munskydd behöver inte användas under själva prestationen.
 • Stanna hemma om du känner minsta förkylningssymptom.
 • Om du behöver hosta, gör det i armvecket.

 Bilder från tidigare lopp

Anmäl dig här

Här kan du anmäla dig till våra kommande hinderbanelopp

Viktigt att veta

Anmälan görs ovan genom att boka den klass du ska delta i. Boka senast 5.10. 

- fram till 15.9 --> 70 €/lag
- mellan 15.9 - 5.10 --> 90 €/lag
Juniorloppet
- fram till 5.10 --> 10 €/person

Omklädningsrum och dusch.

Lunch buffet i Elsas kök, 10 €/person

Lunchen serveras kl. 11.00 – 15.00.

Juniorstart 15-16 år 1 varv kl. 11.00

Juniorstart 13-14 år 1 varv kl. 11.00

Juniorstart 10-12 år 1 varv kl. 11.10

Juniorstart 8-9 år 1 varv kl. 11.20 – I denna klass är det obligatoriskt att ha med en vuxen som hjälper och ansvarar för säkerheten. Utan tidtagning.

Juniorstart 5-7 år 1 varv kl. 11.30 – I denna klass är det obligatoriskt att ha med en vuxen som hjälper och ansvarar för säkerheten. Utan tidtagning.

Racingstart team kl. 12.00 – 5 varv

Fun Run team start kl. 12.02 – 5 varv

Till årets Valhalla (hösten 2020) kommer en hel del nya hinder som vi publicerar vart efter de blir klara.

Hindren 2019:

Hay bales
Ta sig över höbalar i plast som staplas på varandra i två omgångar och följs av 2 höbalsrader med utrymme från varandra.

Crawl
Krypa under.

Under-Over-Under-Over
Ta sig under de låga stockarna och över de höga Juniorer har små halmbalar till hjälp vid de höga stockarna.

Farmers Walk
Bära två st. avsågade stockar som det är fäst handtag i. Stockarna väger ca 20 kg st. Juniorer har stockar som väger ca 8 kg.

Thors strength
Dra upp vikt i ett snöre Ett stort bildäck (ca 20 kg).
Hindersponsor:

Monkeybars
Normalbanan:  armklättring med 50 cm mellanrum, sk. Monkeybar.
Tilläggshinder ca 70 m löpning.
Hardcorebanan: flygande apan med 1 m och 50 cm mellanrum mellan stängerna.

Ringar
Svinga sig i genom en bana på 12 meter utan att röra marken med hjälp av ringar som är upphängda. Normalbanan: 10 ringar i följd som man ska svinga sig över.
Tilläggshinder ca 70 m löpning
Hardcorebanan: 6 ringar i följd med längre avstånd.
Hindersponsor: Gymstick

Big wall
Repklättring uppför en ramp och nät ner på andra sidan.
Hindersponsor: Aveo Bygg.

Tractorwheel flip
Vända traktorhjul  i ca 20 m Juniorer har mindre däck.
Hindersponsor: Vörå maskin och traktor

Net
Nätklättring uppför bron vid skidspåret.

Cliffclimb and terrain
Ta sig uppför en bergsklippa med hjälp av rep som hänger ner och löpning i terräng.

Ropeclimb 
Normalabanan: klättra upp för ett rep som är 3,5 meter i luften och har två knutar som hjälp.
Tilläggshinder ca 70 meter löpning.
Hardcorebanan: klättra upp 5,5 meter i luften Juniorer har knutar till hjälp vid klättringen.
Hindersponsor: Zip Adventure Park

Vertical pipeclimb
Vertikal klättring uppför i rör med ca 1 m diameter. Normalabanan: har grepp för händer och fötter. Tilläggshinder ca 70 meter löpning.
Hardcorebanan: har färre grepp.
Hindersponsor: Uponor

Big ramp
En 5 m hög ramp som man ska ta sig uppför.
Normalbanan: har rep som man kan greppa ca 1,5 meter från toppen.
Tilläggshinder ca 70 m löpning.
Hardcorebanan: ta sig upp på rampen utan repets hjälp.
Hindersponsor: K-Lantbruk Vörå

Icecold tank
Traktorkärra med iskallt vatten som man ska ta sig igenom. Hindret finns endast på sista varvet.
Hindersponsor: Vörå maskin och traktor

 

Vi har ingen klädförvaring under eventet. Laget får själva söka lämplig plats på konstgräsplan där man kan slå läger och förvara sina tillbehör. Arrangörerna ansvarar ej för er egendom under tillställningen.

Efter loppet finns vanliga omklädningsrum med dusch  tillgängliga för er till kl. 11.00-16.00

Regler och villkor

- Alla deltagare deltar på egen risk
- Köpta biljetter återbetalas inte
- Namnändring är möjlig till tre dagar före

Eftersom vi vill att eventet ska passa både de som provar på grenen för första gången och de som har mer erfarenhet så finns det en hel del anpassningar och därmed också regler. Alla som deltar i eventet ska läsa igenom och förstå dem innan start. Om det finns oklarheter kan man kontakta joakim.traskelin@folkhalsan.fi på förhand, fråga vid tävlingskansliet eller av hinderdomarna.
- Deltagarna ska hela tiden vara innanför banmarkeringen.
- Laget tilldelas 2 st. nummerlappsvästar/lag. Ena västen ska bäras av den som för ”stafettpinnen” och den andra västen lägger följande löpare i laget på så att den är redo för sin etapp när laget kommer till växling.
- Man har ett försök på sig på alla hinder och om man misslyckas får man straffrunda. Detta är till för att undvika köbildning. På de hinder som har både normalbana och hardcorebana så får man två straffrundor ifall man inte klarar hindret.
- Vid vissa av hindren kan man välja mellan normalbana eller hardcorebana, man kan välja olika för alla hinder. Normalbanan är lite lättare men om man tar den så kommer ett tilläggshinder. Hardcorebanan är svårare men då kan man fortsätta direkt utan tilläggshinder.
- Vid hindren finns domare som avgör ifall man inte klarar hindren, om man inte lyder domarens anvisning kan man bli diskvalificerad.
- Laget för ett tidtagningschip, som fungerar som stafettpinne, genom banan 5 ggr. Alla andra varv förutom första och sista kan genomföras med 1-2 medlemmar. Första varvet genomförs av en lagmedlem för att minska trängsel och sista varvet genomför alla lagmedlemmar tillsammans.
- Om laget väljer att genomföra banan med två lagmedlemmar något varv så ska den som har tävlingsnummer genomföra alla hinder medan den andra får hjälpa till vid hindren och behöver inte genomföra hindren. Däremot bör ”medhjälparen” ta sig igenom hela banan och får inte avvika från markeringen. 
- Sista varvet ska alla lagmedlemmar genomföra banan tillsammans. För att föra laget i mål bör alla lagmedlemmar vara så nära varandra att de kan röra varandra då chipet passerar mållinjen. Om laget är längre ifrån varandra blir laget straffat med endera 5 minuters tillägg eller diskvalificering.
- Laget får varvtider för alla varven, men endast anknutet till lagnamnet (inte personliga).
- Tävlingsledningen kan göra ändringar i loppet ända till tävlingsdagen.
- Det är inte tillåtet att vara påverkad av droger eller alkohol under loppet.
- Det är inte tillåtet att använda spikskor eller dubbskor.

-Allt deltagande sker på egen risk. Arrangören frånsäger sig allt ansvar för skador till deltagarna och deras utrustning. Om någon deltagare eller deras utrustning och / eller kläder går sönder är Arrangörerna inte ansvariga. Vi rekommenderar alla deltagare att ha försäkring för denna typ av lopp.
- Arrangören kommer att ta bilder under loppet och de som deltar i loppet godkänner att dessa publiceras i samband med anmälan.

- Tidtagningen görs med hjälp av tidtagningschip. För icke återlämnat chip debiteras 100 €

Samarbetspartners

                     
   

 

   
   
         

Kontakt

  • Joakim Träskelin

   Idrottsproducent Norrvalla

  • tfn:
   050 585 0782

  • Jobbar på Norrvalla med utbildningar, idrottsrelaterade evenemang och projekt.

   Visa mer
  • Kontakta