Fysioterapi i Karleby

Lever du med neurologiska besvär, såsom stroke, MS, muskelsjukdomar, CP-skada, ryggmärgsskada, hjärnskada eller någon form av smärt- och stressrelaterade problem? Eller har du ett barn som behöver stöd för att lära sig krypa och gå, eller träning för att klara av lekredskapen på dagisgården? Välkommen till oss! Med hjälp av fysioterapi kan vi tillsammans öka eller upprätthålla din/ditt barns funktionsförmåga.

Boka terapi, eller fråga mer

Terapin sker antingen i vardagsmiljö (hemma, skola eller dagis), i våra utrymmen på Folkhälsan eller som distansterapi.

Plats: Rehabilitering Karleby
Adress: Sjukhusgatan 11 B, 67100 Karleby
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Enhetschef Åsa Lindroos-Lönnbäck
Telefon: 044 066 5649 eller 044 788 6313

Betalningsuppgifter

Till oss kan du komma antingen med servicesedlar eller en betalningsförbindelse från FPA, ditt välfärdsområde eller försäkringsbolag. Du kan också kontakta oss som självbetalande. År 2024 fås hushållsavdrag också för fysioterapi och ergoterapi som ges i hemmet.

Här hittar du oss

Vi jobbar på vår mottagning i Karleby och gör även hem-, skol- och daghemsbesök enligt betalningsförbindelse. Vi rör oss i Karleby och Kronoby kommun.

Fysioterapi för barn

Har du ett barn som behöver extra hjälp med att klara av vardagens fysiska utmaningar? Som behöver stöd för att lära sig krypa och gå, eller träning för att klara av lekredskapen på dagisgården? Kanske behöver ditt barn träna koordination och balans? Orsakerna till att motoriken behöver tränas kan vara att barnet har en bakomliggande diagnos, till exempel en CP-skada eller en kromosomavvikelse. Ibland finns det ingen bakomliggande diagnos, men utvecklingen av motoriken har ändå blivit försenad.

Vi utgår från era önskemål och tränar på det som känns viktigt för er. Vi tar gärna hand om helheten gällande grovmotoriken och hjälper till med specialutrustning och eventuella hjälpmedel som kan bli aktuella för ditt barn.

Vi arbetar med barn i alla åldrar – från nyfödda till tonåringar. Fysioterapin sker främst i barnets egen vardagsmiljö, men vi tar också emot på våra mottagningar.

Fysioterapi för vuxna

Lever du med neurologiska besvär, såsom stroke, MS, muskelsjukdomar, CP-skada, ryggmärgsskada, hjärnskada eller någon form av smärt- och stressrelaterade problem?
Inom fysioterapin jobbar vi med att öka eller upprätthålla din fysiska funktionsförmåga. Vi koncentrerar oss på de aktiviteter som är viktiga och meningsfulla för dig. Ett av våra mål är att du ska hitta en fritidssysselsättning som passar just dig. Vi kan även hjälpa dig att prova ut olika hjälpmedel som kan fungera som stöd för att du ska klara dig så självständigt som möjligt i din vardag.

Välkommen till oss på Folkhälsan !

Våra fysioterapeuter

  • fysioterapeut, Jakobstad och Karleby

   Julia Niemi

  • 044 788 6313
  • Mitt specialområde är barnneurologi och jag jobbar med individuella terapier för barn i bebisåldern och upp till övre tonåren. Ofta åker jag ut på besök i barnens egen miljö, men jag har även terapier i barnrummet på Folkhälsan eller vattenterapi. Som fysioterapeut vill jag fokusera på möjligheterna hos mina klienter. Vi tränar ofta utomhus i skogen, lekparken, skidspåret eller trafiken. Det har också hänt att vi tränat i slalombacken. Jag njuter av att få vara med i den där stunden av lycka, då barnet eller den unga upplever inre motivation eller framsteg! Det bästa med mitt jobb är att hinna se barnet och få ta del av deras roliga kommentarer. Jag jobbar gärna tillsammans med föräldrar och lärare som känner barnet bättre än jag, då blir resultatet bättre. Mina arbetsspråk är svenska, finska och engelska och jag arbetar i Karleby- och Jakobstadsnejden.

  • NDT Bobath grundkurs
   NDT Bobath babykurs
   Praktisk arbetshandledning för barnterapi
   Allasterapia neurologisten sairauksien kuntoutuksessa
   Lasten fysioterapia faskia
   Kinesioteippaus
   Grunderna i sensorisk integration
   Neurologisen asiakkaan tule-vaivat
   Pilates
   Ordlös handledning, Affolter
   Rakenteisen kirjaaminen
   GAS, ICF målsättningar och dokumentering
   Maahanmuuttajien kuntoutus
   Första hjälp 1, Säkerhetskort för social- och hälsovård, Trimmi bassängsäkerhet

  • Kontakta
  • fysioterapeut, Jakobstad och Karleby

   Monica Sandström

  • 044 7883638
  • I mitt arbete som fysioterapeut möter jag klienter med olika grader av funktionsutmaningar, men främst handlar det om neurologiska problem. Jag ger individuella terapier för barn, ungdomar och vuxna och rör mig både ute på fältet och tar emot klienter på Folkhälsan. För att få en bra helhet samarbetar jag gärna med anhöriga, andra terapeuter och övrig personal. Jag är en människokännare som ser fram emot varje möte med varje enskild klient. I terapin tar jag ofta hjälp av de fyra årstiderna – jag cyklar tillsammans med klienterna, skidar eller upplever naturen på andra sätt. Tillsammans med mig har du möjlighet att prova på olika aktiviteter enligt dina egna resurser för att hitta din inre motivation. Målet är att terapin ska vara både mångsidig och inspirerande. Jag ger även terapi i bassängen. Som fysioterapeut är jag tålmodig och lugn och jag tycker om att ha roligt tillsammans med mina klienter. Mina arbetsspråk är svenska, finska och engelska.

  • Assessment and treatment of adults with neurological conditions, Bobath concept – basic course
   Advanced course in The Bobath Concept: neuromuscular Plasticity and Neuromodulation in persons with neurological conditions
   Bobath lähestystavan päivityskoulutus
   Rehabilitation of Functional Locomotion
   Neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutus
   Voimaharjoittelu neurologisilla kuntoutujilla
   Fördjupningskurs,skulderstabilitetens betydelse för armfunktion
   Handläggning av balansproblematik
   Selkäydinvammat ja toimintakyky
   Bassängterapi i neurologisk rehabilitering
   Aikuis CP koulutus
   Vagus-hermo – tie autonomisen hermoston tasapainoon
   Neurologisen asiakkaan tule-vaivat

   Kasvuiän ortopediset ongelmat
   Lapsen sensomotorinen kehitys ja sen poikkeavuudet
   Samarbete fysioterapeut och ergoterapeut
   Praktisk arbetshandledning för barnterapi
   Sensorisen integraation perusteet

   Specialutbildning inom fysioterapi för stöd- och rörelseorganen
   C1-C2-C3 OMT
   Kinesiotejpning
   Fascia grundkurs
   Malike-motionshjälpmedelskolningar
   Ordlös handledning Affolter,
   SCA om afasi
   GAS ,ICF dokumentering
   Första hjälp I,Säkerhetskort för social- och hälsovård
   Trimmi bassängsäkerhet

  • Kontakta
  • fysioterapeut, Jakobstad och Karleby

   Hanna Nyberg

  • 044 066 5719
  • Jag arbetar som fysioterapeut i Jakobstads- och Karlebyregionen. Jag jobbar mest med vuxna och äldre klienter som har någon form av neurologiska besvär eller olika typer av smärt/stressproblematik. Terapin sker antingen hos oss på Folkhälsan eller hemma hos klienten. Vattenterapi i vår varmvattenbassäng, både individuellt och i grupp, ingår också i mina arbetsuppgifter. I mötet med klienten är jag lugn och närvarande i stunden. Jag försöker möta varje klient på klientens egen nivå och ser människan som en helhet. Jag arbetar mycket med kroppskännedom och avslappning. Det bästa med mitt jobb är att få möta olika människor och kunna hjälpa dem i vardagen. Mina arbetsspråk är svenska, finska och engelska.

  • Specialutbildning inom neurologisk fysioterapi
   Assessment and Treatment of Adults with Neurological Conditions, Bobath concept – basic course
   Bobath lähestymistavan päivityskoulutus
   Bobath Advance course
   Rehabilitation of Functional Locomotion
   Balans vid neurologisk sjukdom
   Allasterapia neurologisten sairauksien kuntoutuksessa
   Vattengymnastikskolning
   Fysioterapi vid muskelsjukdomar
   Vagus-hermo - Tie autonomisen hermoston tasapainoon
   Neurologisen asiakkaan tule vaivat

   Basal kroppskännedom I- II
   Basal kroppskännedom, tillämpning vid neurologisk skada och sjukdom
   Norsk Psykomotorisk fysioterapi
   Rentoutumisen ohjaaminen

   Fascia
   Kinesiotejpning
   ICF/GAS dokumentering

   Första hjälp I
   Säkerhetskort för social- och hälsovård
   Trimmi bassängsäkerhet

  • Kontakta
  • Fysioterapeut, Jakobstad och Karleby

   Sofia Ahlskog (föräldraledig)

  • Som fysioterapeut väljer jag att se möjligheter och vill hjälpa klienten att hitta sina egna styrkor och inre motivation för att kunna utveckla funktionsförmågan. För mig är det viktigt att fysioterapin ska kännas inspirerande och motiverande för klienten. Jag jobbar också gärna i nära samarbete med klientens anhöriga, andra terapeuter och yrkespersonal för att få ett helhetsperspektiv och bättre resultat. Tillsammans med mig har du möjlighet att prova på olika motionsformer för att hitta en fritidsaktivitet som känns meningsfull för just dig! Jag jobbar med vuxna och äldre med olika funktionsutmaningar, främst neurologiska problem. Jag jobbar på mottagningen och i vår bassäng med individuella terapier samt gör hembesök till klienterna i deras vardagsmiljö. Jag drar också vattengymnastik- och gymgrupper. Mina arbetsspråk är svenska, finska och engelska.

  • Simlärare
   Babysiminstruktör
   Alaselkäkipu ja harjoittelu
   Neurologisen asiakkaan tule-vaivat
   Första hjälp

  • Koordinator, Jakobstad och Karleby (telefontid kl.8-9)

   Yvonn Björkström

  • 044 788 3639
  • Min roll som koordinator på Folkhälsan Östanlid innebär att jag tar hand om förfrågningar och bokar in grupper till vårt gym eller till vår omtyckta simbassäng. När jag inte drar egna grupper finns jag i infon vid huvudingången.Sedan många år tillbaka jobbar jag även som konditionsskötare på Östanlid. Jag leder olika grupper och finns även på plats under ”Öppet gym”. När vi ordnar öppet gym kan man komma hit och lära sig hur man använder maskinerna på rätt sätt och samtidigt träna en gång gratis i vårt fina gym. Det bästa med mitt jobb på Folkhälsan är mångsidigheten och flexibiliteten. Det händer mycket i huset och man får träffa många olika typer av människor varje dag. Det gillar jag. Folk brukar beskriva mig som en glad och positiv person som är lätt att samarbeta med. Mina arbetsspråk är svenska och finska.

  • Specialsiserad på senior träning
   Vattengymnastik i grupp
   Seniorträning i gym individuellt och i grupp
   Första hjälp I, Trimmi bassängsäkerhet

  • Kontakta

Information för FPA-klienter

Information om redskap och kösituation.

Fysioterapi område 1: Karleby

Bassängterapi område 1: Karleby       

För närmare information och val av terapeut, se terapeuternas beskrivningar högre upp på sidan.

Fysioterapi område 1 (Karleby): minst 3 månader

Bassängterapi område 1 (Karleby): minst 3 månader

Stödtecken, symbolkommunikationsstöd.

 • NEMS (neuromuskulärstimulator)

Fysioterapi

 • Rullstolsanpassad gymutrustning
 • Motionscykel
 • NuStep x 1
 • Redskap för balansträning
 • Ribbstol och dragapparater med vikt
 • Mångsidigt urval av mindre träningsredskap
 • Mattplint x 1

Material Vattenterapi

 • Vesivejari bassäng
 • Redskap för bassängträning

Service- och assistentdjur är välkomna till vår mottagning, men bör anmälas på förhand, så vi kan ta hänsyn till allergiska klienter.

Kontakta oss

  • Åsa Lindroos-Lönnbäck

   Enhetschef, Jakobstad, Karleby och Vasa

  • tfn:
   044 066 5649

  • Som enhetsansvarig är det mitt jobb att se till att klienterna får den bästa möjliga rehabiliteringen hos oss. Vi erbjuder hög kvalitet vid rehabiliteringen på Folkhälsan och är i ständig utveckling. Vårt fokus är våra klienter och vi gör allt för att se till att klienterna har det bra och trivs med oss. Att få dela glädje med klienter och terapeuter är oerhört värdefullt och något jag uppskattar väldigt mycket i min jobbvardag. Välmående på arbetsplatsen är viktigt för oss och vi diskuterar mycket tillsammans för att nå olika lösningar. Som verksamhetsledare ser jag det positiva i allt och försöker underlätta arbetet för mina kolleger på bästa möjliga sätt. Tidigare arbetade jag med barn och vuxna med olika funktionsvariationer och gör det delvis fortfarande, men numera ligger mitt fokus på administration och organisation, vilket jag också tycker om. Välkommen att ta kontakt med mig om du vill veta mer om vår verksamhet!

   Visa mer
  • Kontakta