Daghemmet Björnen

Vi är ett gäng med 29 barn och 6 pedagoger som satsar på småbarnspedagogik med utomhuspedagogik som tyngdpunkt. Vi erbjuder småbarnspedagogik med servicesedel och förskoleverksamhet.

På daghemmets gård finns en stor rutschbana.

Folkhälsans daghem Björnen

Tid: Vardagar kl. 7.00–17.00
Adress: Hirsalavägen 11, 02420 Hirsala
Arrangör: Folkhälsan Välfärd
Kontakt: tf chef Hanna Granlund
Telefon: 044 757 8848

 

Pris

Vi är servicesedelproducent för Kyrkslätt kommun och då motsvarar avgifterna de kommunala kundavgifterna inklusive syskonrabatt och inkomstgränser.

 

Läs mer på Kyrkslätt kommuns sida

 

Vi vill ge barnen en så trygg start i livet som möjligt. Varje barn har en egen pedagog, som har en mera aktiv kontakt med vårdnadshavarna. Den egna pedagogen gör ett besök till barnets hem innan barnet inleder sin bana inom småbarnspedagogiken. För att barnen ska kunna ta del av det goda i livets alla skeden vill vi framför allt jobba med barnens självförtroende. Bemötandet är vårt ess i armen för att stöda och stärka barnet i dess utveckling.

Det är viktigt för oss att barnen är delaktiga i verksamheten. Barnen får vara med och välja teman och påverka mellanmålet, leken, regler, gymnastiken m.m. Vi ordnar gemensamma rörelsedagar med vårdnadshavarna en gång per termin och firar högtiderna med roligt program och fester. Vi arbetar mycket kring det svenska språket genom att läsa sagor, rim och ramsor, sånger och drama.

Naturen är ständigt närvarande på daghemmet. Vi är ute medt de mindre barnen upp till fem timmar per dag och med de äldre barnen mellan fyra och åtta timmar varje dag. Vi  besöker skogen varje vecka i små grupper. En annan målsättning för oss är att använda digitaliseringens möjligheter så mångsidigt som möjligt. Lärplattorna används bland annat för att söka information, göra små filmsnuttar, använda pedagogiska appar, sagotering och dokumentering.

Björnen är ett diplomerat hälsofrämjande daghem. Vi koncentrerar oss på rörelse och motion, med återhämtning som motvikt. Vår mat är hälsosam och kommer från Centralköket i Kyrkslätt. Mellanmålet lagar vi själva. Det består bland annat av frukt, grönsaker och bröd/mörkt bröd. Som hälsofrämjande daghem är alltid respekt, relationer, uppmuntran, trygghet och delaktighet närvarande. Det här ger oss en röd tråd i all verksamhet på daghemmet.

Vi finns i Kyrkslätt Skärgårds Ungdomsförenings lokal Runhälla, ett mysigt gammalt hus i en härlig omgivning. Kom och hälsa på oss!

Kyrkslätt Skärgårds Ungdomsförening (KSUF) är en förening som består av ortsbor och föräldrar som frivilligt upprätthåller huset och även ordnar annan verksamhet i Runhällas lokaler. Gå gärna in på KSUF:s hemsida för att bekanta dig med verksamheten som alla Björnens föräldrar uppmuntras att ta del av.

Sagt om oss:

  • Vi kommer nu tillbaka med lilla familjen till världens bästa by och vi har hört att Björnen fortfarande är precis lika fantastisk som vi minns i vår barndom.
  • Sellainen idyllinen ja kotoisa huvikumpu, jossa isommat lapset ottavat ihanasti pienempiä huomioon.
  • Ihana pieni päiväkoti raikkaassa meri-ilmassa!
  • Härligt ställe med härlig personal som verkligen bryr sej.
  • Lämminhenkinen, joustava, tulee tunne että henkilökunta todella on lasten takia päiväkodissa ja he ovat aidosti kiinnostuneita lasten hyvinvoinnista.😍 
  • Päiväkodissa on miellyttävä ja rauhallinen ilmapiiri ja hoitajat huolehtivaisia ja ystävällisiä.
  • Positivt och kreativt, skulle med glädje rekommendera helheten för vänner och bekanta :).
  • Voin aina hyvin mielin jättää lapset päiväkotiin ja saan heidät aina kotiin kuin olisivat käyneet ”mummolassa”; onnellisia, ulkoilutettuja, sylissä pidettyjä ja rakastettuja lapsia!

Så här ansöker ni

Om ni är intresserade av en plats inom småbarnspedagogiken på Daghemmet Björnen, tryck på ansök-knappen här nedanför, fyll i formuläret och tryck på sänd. Då skickas er ansökan till enhetschefen. Ni kommer att få svar inom några dagar med en kort uppdatering om läget gällande lediga platser. Då ni erbjuds en plats sker det skriftligen och ni uppmanas svara skriftligen om ni tar emot platsen. Avtalet med daghemmet och ansökan om servicesedel till kommunen skrivs en månad före önskad start. Välkomna till Björnen!

Kontakt