Daghemmet Gunghästen

Vi erbjuder barnen en aktiv, trygg och stimulerande dag där leken står i centrum. Vi lär oss, motionerar både inne och ute, värnar om natur och djur och utvecklar våra sociala färdigheter.

Barnen skuffar på skottkärror fyllda med färggranna löv.

Folkhälsans daghem Gunghästen

Tid: Vardagar kl.07.00-17.00
Adress: Industrigatan 43, 20520 Åbo
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Martina Laine
Telefon: Kansli/Martina 044 788 6043

 

Vårt mål är blomstrande barn i alla situationer och åldrar. Hur gör vi det? Våra pedagoger fortbildas årligen för att stöda barnets goda utveckling. Vi lyssnar, lär, ger möjlighet till delaktighet och vägleder. Vi har en viktig uppgift som vi tänker klara av.

Vi flyttade in i nya lokaliteter i Österås våren 2017. Vi är omgivna av natur, skog, lekparker och idrottsplaner som vi flitigt varje vecka besöker. Vi värnar om natur och miljö. Utevistelse i alla väder är vår grej! På daghemmet har vi en egen el-cykel ”Muksubuss” som för oss på spännande äventyr i vår närmiljö. Med vårt eget miljöteam Bärblandning brukar vi tillsammans med barnen fundera kring hållbarhet och miljötänk. På daghemmet har vi ett eget trädgårdsland där vi odlar bär och grönsaker.

Barngrupperna har fått namn från bär och frukter; du kan söka dig till grupperna Ananas, Bananerna, Päronen, Hallonen, Smultronen eller Blåbären. Det som är hälsosamt smakar gott hos oss och vårt eget kök med kocken Hanna stöder vårt mål att erbjuda välsmakande, hälsofrämjande mat från morgonmål via lunchen till mellanmålet.

På daghemmet har vi ett eget teaterteam där vi varje termin ordnar teater för barnen. Kultur är viktigt för oss, vi åker gärna på kulturäventyr runtom i Åbo eller bjuder kulturarbetare till oss. Vi värnar om den finlandssvenska och finländska kulturen och om våra traditioner. Vi läser mycket böcker och ger tid för fantasi och skapande verksamhet.

I programmet Muksuboken kan du som förälder ta del av barnens dagar på Gunghästen. Där utför vi pedagogisk dokumentation och delar bilder och videoklipp från vår vardag för familjerna. Ni kan även bekanta er med oss på Instagram daghemmetgunghasten eller på Facebook under namnet Folkhälsans daghem Gunghästen

Vi erbjuder en hälsofrämjande småbarnspedagogik på svenska, med barnet och leken i centrum. Våra lärmiljöer, vår språkstärkande pedagogik och all samvaro med barnen beaktar på ett medvetet sätt barnens olika intressen, förutsättningar och kompetenser. Verksamheten för våra barn med andra hemspråk än svenska är inspirerad av språkduschmetoden. Vårt mål är att alla barn på ett tryggt sätt ska bli bekanta med det svenska språket.

Daghemmet kan ta emot maximalt 84 barn varav en barngrupp är en språkduschgrupp.

Barnens delaktighet i vår verksamhet är viktig och syns i vår verksamhetsplan samt i de alternativen barnen väljer. Folkhälsans hjärta finns i hälsofrämjandet, vi har arbetat med det i 100 år och det arbetet är närvarande i våra pedagogers och barnens vardag. Ledord i verksamheten är trygghet, lyhördhet, delaktighet och gemenskap. Vi hörsammar dem i samspelet med barnen, i samverkan med vårdnadshavarna och i arbetsgemenskapen.

Vi är servicesedelproducenter i Åbo stad. Du hittar oss som en del av privata daghemsproducenter på Åbo stads webbplats

Sagt om oss

”Tryggt och trevligt bemötande varje dag, samt mångsidig verksamhet för barnen”

”Dagiset jobbar väldigt aktivt med att fostra barnen inför livet på ett hållbart sätt. Det handlar inte bara om att ge grundläggande vård.”

”Bra stämning, fräscha utrymmen, eget kök, bra läge, nöjda barn.”

”Trevlig personal, mycket utevistelse, barnet trivs.”

”Samhörighet, rörelsefrämjande, fördomsfri, arbetar med att vi alla är olika och likvärda. Härlig personal.

”Jag gillar stämningen och bemötandet. Behöver inte vara orolig över att det inte skulle finnas en famn för mitt barn”

”Bra personal, aktiviteter och mat. Personalen kunnig.”

Tilläggsinformation

I enlighet med avtalet för servicesedelproducenter länkar vi till PSOP webbplats.

Med understöd av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne

 

Kontakt

  • Daghemmet Gunghästen

   Avdelning Bananer

  • tfn:
   044 757 8843

  • Ålder: 2–4 år

   Visa mer
  • Daghemmet Gunghästen

   Avdelning Ananas

  • tfn:
   044 788 3651

  • Ålder: 1–2 år

   Visa mer
  • Daghemmet Gunghästen

   Avdelning Hallon

  • tfn:
   044 757 8814

  • Ålder: 3–5 år

   Visa mer
  • Daghemmet Gunghästen

   Avdelning Päron

  • tfn:
   044 757 8849

  • Språkdusch för barn i åldern 2–5 år

   Visa mer
  • Daghemmet Gunghästen

   Avdelning Blåbär

  • tfn:
   044 788 6011

  • Ålder: 1–2 år

   Visa mer
  • Martina Laine

   Enhetschef

  • tfn:
   044 788 6043

  • Kontakta