Träskända daghem

Folkhälsans daghem i Träskända erbjuder svensk småbarnspedagogik och språkbadsinriktad verksamhet för finska familjer. Vi har även förskoleverksamhet. Vi har plats för 55 dagisbarn.

Glada barn iklädda reflexväst leker på daghemmets gård.

Folkhälsans daghem i Träskända

Tid: Vardagar kl. 7.00–17.00
Adress: Puistotie 34, 04420 Träskända
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Bodil Monthén-Kettunen
Telefon: 044 788 1059

 

Hösten 2019 fick alla våra grupper nya namn som en del av vårt delaktighetstema. Det är barnen som har hittat på gruppernas namn. 

På vårt daghem har vi:

 • en förskolegrupp (Lämlarna)
 • 3–5-åringarnas grupp (Regnbågarna)
 • 1–3-åringarnas grupp (Undulaterna)
 • en språkbadsgrupp (Ninjorna)

Folkhälsans daghem i Träskända är ett diplomerat hälsofrämjande daghem. Som hälsofrämjande daghem är alltid respekt, relationer, uppmuntran, trygghet och delaktighet närvarande i vår vardag, det här ger oss en röd tråd i helheten. Barnen har rätt till en sund, balanserad uppväxt och utveckling, vilket uppnås genom ett aktivt samarbete med vårdnadshavarna. Vi har värderingar som ställer barnet främst.

Språkligt berikande miljö

Blomstrande, nyfikna barn är vårt mål. Hos oss ges alla barn en möjlighet att växa upp under goda omständigheter, och vi värnar om alla människors lika värde och ger barnen goda förutsättningar för en god hälsa på lika villkor. Vårt mål är att varje barn ska få den bästa starten inför det livslånga lärandet. Vi har sensitivitet, tid och professionalitet att värna om de viktigaste åren i barnets liv.

I vår dagliga verksamhet vill vi ge barnen en språkligt berikande miljö där barnen kan känna sig trygga. Vi använder oss dagligen av språklekar, sagor, rim, ramsor och musik. Daghemmet stöder språkutvecklingen hos de barn som har svenska som modersmål samt öppnar dörren till det svenska språket och den finlandssvenska kulturen för de finskspråkiga barnen.

Naturen som inlärningsmiljö

Barnen skall få möjlighet att utveckla sina färdigheter, upptäcka nya saker, våga pröva på nytt och obekant och känna att det känns bra, för att sedan kunna gå vidare och bygga på sina färdigheter. Naturen och utemiljön används aktivt som lek- och inlärningsmiljö och grupperna går till skogen regelbundet. I Mulle- och knytteskogen får barnen följa med de olika årstiderna och naturens förändringar. Barns fysiska aktivitet är också en naturlig del av dagen på vårt daghem och vi är måna om att barnen rör på sig tillräckligt under sin dagisdag.

Vi har ett eget kök där vår kock Linda tillreder välsmakande och hälsosam mat. Vi äter ekologisk havregrynsgröt till morgonmål och bröd som är bakat på ekologiskt mjöl. Köket samarbetar med Mäkelän Luomutila så vi använder ett flertal ekologiska produkter. Köket är husets hjärta. Barnen får delta i planering, verkställande och utvärdering. Barnens önskemål tas i beaktande. Vi har önskemat en gång i veckan. Barnen får baka och tillverka mellanmål. Barnens respons tas tacksamt emot av vår kock Linda. Enligt barnen är Linda världens bästa kock.

Daghemmet är beläget i Kyrölä nära Ainola tågstation.

Vi är ett köpavtalsdaghem för Träskändas svenskspråkiga familjer och servicesedelsproducent för Träskända stad. Också familjer från andra kommuner kan fråga efter lediga platser.

Ta gärna kontakt och kom och hälsa på oss!
Fyll i ansökningsblanketten här.

Sagt om oss

 • ”Varmt, välkommande, aktivt”
 • ”En trivsam o trygg miljö att växa upp och omtänksam personal. Toppen att barnen får delta på bakning o ibland påverka matlistan med önskemat o att det görs skogsutfärder!”
 • ”Päiväkoti on aivan ihana ja upea ja aikuiset siellä ovat täynnä kultaa. Niin ihania ja huomaavaisia.”
 • ”Ihana ja lasten parhaaksi toimiva päiväkoti, jossa on helppo jutella kaikesta.”
 • ”Aivan ihana päiväkoti, jossa on lapsista aidosti huolehtivia aikuisia töissä. Kiitos tärkeästä työstänne.”
Auditeringsrapporter

Kontakt

  • Bodil Monthén-Kettunen

   Träskända daghem, Enhetsansvarig

  • tfn:
   044 788 1059

  • Kontakta