Svenska daghemmet i Lahtis

Vi erbjuder svensk småbarnspedagogik, språkbadsinriktad verksamhet, förskolans kompletterande småbarnspedagogik och eftermiddagsverksamhet för skolbarn.

Ansök om dagvårdsplats (Lahtis stads webbsidor)

Vi har hösten 2019 flyttat in i nya härliga utrymmen, nu är vi en enhet med svensk skola, daghem och eftis i samma byggnad och detta innebär att alla tar hand om varandra och har bra gemenskap. Detta möjliggör maximalt språkstöd och ett jättefint samarbete. 

Folkhälsans svenska daghem i Lahtis

Tid: Vardagar kl. 7.00–17.00
Adress: Leantie 2 A, 15100 Lahtis
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Monika Lumislahti
Telefon: 050 528 9624 (enhetsansvarig) eller 044 788 1030 (vice enhetschef)

Vi är ett diplomerad hälsofrämjande daghem och stöder barnets fysiska, psykiska, sociala och språkliga utveckling. Hälsofrämjande tankesättet genomsyrar vår verksamhet, vi övar t.ex. kompistalanger, uppmuntrar barnen att röra på sej mera än tidigare även återhämtning är en viktig kunskap för barnen att kunna i framtiden. Vi satsar alltid extra mycket på språkinlärningen och den svenska kulturidentiteten eftersom vi är en liten minoritet i Lahtis.

Blomstrande, nyfikna barn är vårt mål. Alla barn ges möjlighet att växa upp under goda omständigheter, vi värnar om alla människors lika värde och ger barnen goda förutsättningar för en god hälsa på lika villkor. Vårt mål är att varje barn får den bästa starten inför det livslånga lärandet. Vi har sensitivitet, tid och professionalitet att värna om de viktigaste åren i barnets liv.
Ifall du vill se mera om vår verksamhet hittar du oss på instagram under namnet @lahtisdgh. Gå in och titta!

Daghemmet har såväl köpavtalsplatser som privata platser. Barn som har svenska som modersmål och bosatta i Lahtis ska ansöka om dagvårdsplats via Lahtis stads webbplats.

Svenska barn bosatta i annan kommun eller finska barn som vill börja i språkbadet ansöker om dagvårdsplats genom att skicka e-post till lahtisdagis@folkhalsan.fi.

Det här har våra kunder sagt om oss:

Nytt snyggt o rent, trevlig o välkomnande personal. Barnet gilla att komma till dagis!

Jätte härligt daghem, man känner sig alltid välkommen och personalen är jätte trevligt!

Kunnig personal, tar i beaktan både barn och förälder. Positiv anda, mycket skratt.

Kontakt

  • Monika Lumislahti

   Enhetschef

  • tfn:
   050 528 9624

  • Kontakta