Cygnaeus eftis

Hälsofrämjande eftis i Cygnaeus skola i centrum av Åbo.

Ta kontakt

Hälsofrämjande eftiset besöks av ca 50 barn som går i klass 1 och 2. Vi erbjuder en planerad, avkopplande, trygg verksamhet med daglig utevistelse. Vi är 5 ledare med mångsidigt kunnande och erfarenheter.

Eftisbarnen leker ute i snön en solig vinterdag.
Tid: Skoldagar kl.12.00-17.00
Plats: Cygnaeus skola
Adress: Mariegatan 7, 20100 Åbo
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Rebecka Vikström, cygnaeuseftis@folkhalsan.fi
Telefon: 044 788 6335

Pris

92 euro per månad (-> kl. 15.00) 
110 euro per månad ( -> kl. 17.00)

Cygnaeus eftis är ett diplomerat hälsofrämjande eftis. För att bli ett diplomerat eftis krävs att personalen deltar på gemensamma fortbildningsträffar, jobbar enligt 5-stegsmodellen och gör upp en handlingsplan och arbetar enligt den. Våra teman är aktivitet och avslappning. Barnen har möjlighet att delta i ledd motionsverksamhet inomhus en dag i veckan, samt ledd och fri lek och rörelse ute på skolgården dagligen. En rörelseplan är uppgjord för rörelseverksamheten. Vi erbjuder också barnen lugna stunder varje dag genom lugn samvaro, högläsning och pyssel. Vi strävar efter att integrera små lugna stunder i den dagliga verksamheten.

Vi vill erbjuda barnen en trygg och trivsam miljö för såväl lek som vila. Barnens individuella behov och önskemål beaktas i verksamheten. Barnen delas dagligen in i mindre grupper för olika verksamheter. I de mindre grupperna kan varje barn beaktas enskilt och få mer uppmärksamhet av oss ledare. Våra familjer är bosatta i Åbo med barn i klass 1 och 2 i Cygnaeus skola. Vi strävar till ett gott samarbete med föräldrarna och ordnar en Öppet hus-dag per läsår då föräldrarna får vara med under eftisdagen.

På skolgården finns det två rinkar, en klättervägg, två klätterställningar och en springbana. I rinkarna är det möjligt att spela fotboll, brännboll och bollekar. På skolgården finns det utrymme för massa gemensamma lekar. Skolan har en fest- och gymnastiksal som eftis får använda en gång i veckan. I närheten finns även en park som vi kan besöka. Vi strävar efter att vara ute så mycket som möjligt, men erbjuder också stunder inne där det bl.a. finns möjlighet till läxläsning. Vi har också alltid papper, pennor och andra material framme för barnen att använda fritt. Dessutom finns det lego, böcker, spel etc. som barnen får fritt leka med.

På vintern får barnen åka pulka i Puolalaparken som ligger nära skolan. Skridskoåkning är möjligt på Barkplanen, en dryg kilometer bort.

Viktig information

Ansökan sker elektroniskt via Åbo stads webbsidor.

Ansökan om sänk kundavgift eller befrielse kan göras med denna Åbo stads blankett (pdf).

Med understöd av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne

 

Kontakt

    • Cygnaeus eftis

    • tfn:
      040 506 6685

    • Kontakta